Get the Flash Player to see the slideshow.

Die dumme dänen!

Eller sagt på en omskrevet John F. Kennedy måde “Ask not what you can do for your country, ask what your country can  do for you!“. Det nyligt overståede folketingsvalg viser med alt tydelighed, at ikke kun er danskeren blevet smådum, han er også blevet grådig og misundelig, det sidste er ganske vidst ikke nyt, janteloven er bygget der på..


Dansk valgkamp

Der var ikke så megen tvivl om udfaldet af folketingsvalget, og det har der ikke været siden Anders Fogh skyndte sig videre til et bedre og mere taknemmeligt job.  Det er svært at forbedre noget som i forvejen er godt, og vi har det godt i Danmark. Det bliver først svært når andre vil have det man selv har – uden selv at skulle præstere for at få det.

Vi har et land i overflod, en overflod der er så stor, at både gamle, unge og børn skal have de bedst mulige vilkår. I øjeblikket spises den overflod dog op af andre og knapt så trængende. Efterløn, ledighedsperiode på 4 år, gratis kunstig befrugtning, fedme operationer og bla bla bla..

Vi er et land med én samlet arbejderklasse – nemlig den del af befolkningen som arbejder nogenlunde fastlønnet. Der er ca. 1 mio danskere med fast indtægt, at dele dem op i mindre klasser afhængigt af indkomst er ligegyldig når ikke der er flere.

Modsætningen til denne 1 mio arbejdere, er 2 mio ikke arbejdere – der findes 2 mio danskere på offentlig forplejning af den ene eller anden årsag.. Efterløn, pension, uddannelse, arbejdsløshed, sygdom you name it..

Det burde sige sig selv, at det så ikke er nok, at jeg betaler 72.000.- i skat hvergang jeg selv tjener 50.000.-  Hullet og afstanden er alt for stor, og det betyder at en masse falder igennem – det sociale og økonomiske sikkerhedsnet er væk, og det bliver endnu dyrere at samle massen op igen..

Jeg har principielt ikke noget i mod et regeringskifte, men jeg har noget i mod, at man kan blive valgt ind på ingenting! Jeg har ikke set andet end hule gavekort og luftkasteller, og alligevel er det nok til at man vælter en eksisterende regering af pinden i håbet om, at en ny kan give mig ligeså meget som naboen for den halve indsats..

Danmark har brug for en ansvarlig regering, og ikke en samling af talentløse tosser som Ole Sohn, Villy Søvndal og Johanne Scmidt. INGEN af dem og jeg gentager gerne INGEN af dem har en idé om hvad der skal til, de er alene gået efter magten. Kronen på værket eller dronen om man vil, er så Helle Thorning som tillader sig at kalde sig Socialdemokrat. I min verden er en socialdemokrat en der repræsenterer arbejderbevægelsen og de svage i samfunden. Gucci Helle som hun er døbt i egne rækker, snyder og omgår skattereglerne, hun klæder sig dyrt og lever et overklasse liv med sin engelske husbond, alligevel bliver hun valgt som repræsentant for en arbejderbevægelse, jeg fatter det ikke..

Ligegyldigt hvordan man vender og drejer den, så skal vi til at betale mere for at være dansker, vi skal give slip på velfærdsydelser som tidligere har været gratis, og vi skal gribe i egen barm istedet for naboens. Konkurrenceevnen forbedres ikke med øget skattetryk på hverken arbejder eller arbejdsgiver, alligevel vælger danskerne en regering ind som slår på netop dette… Det gode er, at mit parti vandt flere mandater, samt Pia K langt om længe fik sparket ud i glemsomheden..

Gud bevare Danmark….

Sorry jeg trængte til at få det sagt… Jeg er ikke en så dårlig taber, at jeg ikke kan anerkende et nederlag til en bedre modstander, men det er ikke sket i den her forstand.. Jeg er glad for at mine unger er kommet så langt, og at mine forældre er så gamle og velsatte, at når regningen skal betales om 20 år, så har de hver især sit på det tørre, jeg skal nok finde en vej igennem det..

Ellers er der gang i butikken som chef siger, jeg har travlt som sjældent set. Det kan godt være der er finanskrise, men jeg kan ikke mindes, at have haft så travlt tidligere. Det er på sin vis ganske godt – tiden går hurtigt, men det er også trættende i længden.

Jeg har været i København nogle gange den seneste tid, det er længe siden jeg sådan har haft min faste gang derovre, men det ser ud til, at resten af året kommer til at foregå der for en stor del af min arbejdstid.


Wakeup hotel Cph

I sidste uge havde jeg et sammenfald af interesser i staden, møder med leverandører, kollegaer og et enkelt netværksmøde blev presset ind, og jeg valgte at tage en overnatning i derovre. På grund af Cykel VM, så var det temmelig svært at finde et ledigt værelse på de vanlige hoteller, så jeg måtte give afkald på trygheden i gamle vaner, og søgte efter noget ledigt i de nye hoteller som skyder op overalt i byen.

Sleep-in, Wakeup og hvad de ellers hedder alle sammen. Mit eneste krav, det skal ligge forholdsvis tæt på centrum, så jeg kan gå frem og tilbage. Der er lidt ved at finde et billigt værelse i udkanten af byen, og så bruge en masse penge på taxi i stedet.


Receptionen på Wakeup 

Jeg faldt over Wakeup som ligger ret tæt på min arbejdsgiver, et nyt billigt hotel med begrænset service. Servicen er jeg ret ligeglad med, jeg skal kun have morgenmad og ikke så meget andet. Det viste sig at være et meget moderne og stilfuldt hotel med en meget minimalisktisk udsmykning – lige i min stil! Og så var der gratis trådløs internet. Alt i alt en positiv oplevelse tæt på det meste i København.

Jeg havde et par hektiske dage i Københavns området, hvor manglende kalorier ikke var et nøgleord, jeg spiste al for megen god mad og fik al for lidt motion, men det er der jo råd for..

Rent fagligt er jeg vældig godt eksponeret i øjeblikket, jeg savner ikke udfordringer og har en masse spændende projekter som udfordrer mig på en række områder – det trængte jeg også til. Foråret var en kende trivielt, og jeg manglede lidt “succes” oplevelser, men de kommer i øjeblikket. Jeg havde bla. foretræde for direktionen, det er ikke noget “man” bare lige gør, men det faldt mig nu alligevel ganske let og gav mig et kick som jeg godt kunne høste lidt energi på.


Hjemmelavet sushi

Weekenden blev egentlig bare en fortsættelse af ugens orgie af god mad. Jeg havde af mine børn fået et sushi-starter-sæt i julegave, eneste krav der fulgte med var, at vi skulle lave det sammen. Men med to familier under samme tag, så er det ikke en hverdagsting, at vi kun har hinanden, så det har trukket lidt ud. Jeg havde lånt Josefine denne weekend, og det var derfor oplagt at få brugt sættet og spist en masse sushi, og som sagt så gjort. Det er svært ikke at lade sig rive med! Og inden vi fik set os om, havde vi lavet 3 hele fade med sushi – nok til at bespise det meste af kvarteret!

 

 

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>