Get the Flash Player to see the slideshow.

En fødselsdagsgave…

Tilbage i maj måned var jeg aldeles fantasiforladt i forhold til en fødselsdagsgave til Josefine. Et er at finde gaver til Frederik som jeg trods alt har et eller andet til fælles med, jeg skal bare grave ca. 30 år tilbage i tiden, så passer vores verden “næsten”. Josefine derimod er jo ved at vokse sig stor, og er ikke længere den lille pige jeg helst vil have hun skal være  - en temmelig svær konstellation, men jeg lukkede øjnene og håbede på at ramme rigtigt…

Jeg er af den overbevisning, at oplevelser er bedre end ting, og derfor forsøger jeg altid at finde en oplevelse til mine børn.  En fælles oplevelse jeg også er en del af. Vores jul bærer præg af det, og fødselsdagsgaverne også for det meste. Og Josefine skulle da have en oplevelse med sin far, hvad mere oplagt og nærværende, men det tog mig lidt tid inden jeg kom dertil.


Josefine en meget tidlig morgen i Aalborg lufthavn

Nå men gaven blev i al sin enkelthed – en weekend tur til Cph til fri afbenyttelse, selvfølgelig sammen med far.. Gaven faldt heldigvis i god jord, og vi aftalte, at vi skulle vente til vi kom på den anden side af sommeren, og det er vi jo nu. Jeg bookede fly og hotel til sidste weekend, og vi snakkede lidt om hvad hun gerne ville se derovre, og ikke mindst opleve. Desværre lukkede Tivoli ugen inden, og det var nr. 1 på hendes liste, en smule uheldigt…


Forventningsfuld og klar til en hyggelig weekend

Vi ramte dagen hvor vi skulle afsted, og det var en meget tidlig start på dagen. Klokken 06:40 skulle vi efter planen forlade Nordjysk land, og flyve til hovedstaden, men som det ofte er med SAS, så endte vi med at holde 1 ekstra time i venteposition.. Vi landede i Kastrup omkring kl. 08.00, og derefter gik det mod terminal 3 og metroen som kører derfra. Det er sgu dejlig let, og giver lidt den samme oplevelse som metroen i Paris, man kan næsten ikke komme lettere frem – og billigere for den sags skyld. Billetten kan enten betales med kreditkort eller mobil, og kan sågar købes på nettet inden.

Vi tog metroen ind til Kgs. Nytorv, og videre derfra på gå fødder..


Morgenmad på Strøget

Jeg ringede til hotellet, og forhørte mig om værelset, og heldigvis kunne vi få lov til at checke ind med det samme, ellers skulle vi jo have ventet til kl. 14. Hotellet Scandic Copenhagen ligger ved søerne og kan nås via Vesterport station, men vi valgte at gå der til. Turen over Strøget foregik i ensom majestæt, der var nærmest ikke et øje at se, og vi stoppede ved en bager og fik lidt morgenbrød og kaffe, inden turen gik videre mod hotellet. Rådhuspladsen ligner en byggeplads, det gør Kgs. Nytorv i øvrigt også, faktisk kan jeg ikke huske, hvornår København ikke har lignet en byggeplads..


Scandic Copenhagen


Josefine lander blødt!

Der følger morgenmad med til værelset, så det skyndte vi os ned til, selv om ingen af os var gammel sultne. Derefter tilbage på værelset, hvor vi slappede af en times tid grundet den tidlige tur. Vi snakkede lidt om, hvad vi skulle se på dagen, og Josefine havde en klar forventning om, at hun på denne tur ville se Rundetårn og Amalienborg, resten af turen var nogenlunde fri – heldigvis valgte hun shoppingen fra.


Der er mange måder at komme gennem livet på, jeg vil ikke bytte…

Rygsækken på og så gik det igen ind mod centrum af København, jeg sigtede mod Rundetårn, men undervejs tog vi en lille afstikker mod Vor Frue kirke, som udefra er hamrende kedelig, men ganske imponerende ser den ud indefra. Den ligger midt i Latinerkvarteret, hvor også universitetet har til huse, det er en gammel del af byen, og er altid hyggelig at trave rundt i. Vejret har jeg helt glemt at kommentere! Vi havde begge dage det mest fantastiske vejr for årstiden, solen skinnede alt hvad den kunne og fjernede ethvert spor af skyer og tåge.


Vor frue kirke i al sin pragt!

Der er ikke langt fra kirken til Rundetårn, så vi fortsattehurtigt videre til denne, og nåede at komme ind uden at ramme noget der mindede om kø.


Josefine i Rundetårn, det er et imponerende byggeri 


København set fra byens tage..

Vi stod lidt deroppe og nød efterårets sidste varme, disen hang tungt over byen, mens jeg på bedste vis forsøgte at vise Josefine de forskellige steder.. Rigshospitalet, Parken og alle de andre steder, men meget af det forsvandt i disen. Vi gik ned fra tårnet igen, og fortsatte ned langs Strøget af de små sidegader. Over alt stinkede det af pis, man kunne godt lugte, at det er en tid siden det har regnet i byen, Josefine synes det var så klamt, og havde ikke forestillet sig at byen var så beskidt.


Café Sommersko – et gammelt inn sted som stadig trækker folk til..

Josefine har jo hørt, at jeg mødte hendes mor i København, så et eller andet sted var det jo også naturligt, at jeg viste hende hvor vi havde været. Det kunne jeg mærke havde betydning for hende.


Århh nice!! lød kommentaren…


En af Strøgets mange kunstnere

Man/jeg/vi kan sagtens få en hel dag til at gå på og omkring Strøget. Vi brugte derfor en del tid i de små gader omkring Strøget, og krydsede ind over undervejs, og nåede derfor både Illum og Magasin. Af en eller anden årsag havde Josefine glemt shopping genet derhjemme, så den del slap vi helt for.


Josefine var lidt betaget af tegnernes evne til at fange det komiske

Jeg er glad for, at vi var kommet så tidligt afsted samme morgen, det formeligt kogte af mennesker i den indre by, og ligegyldig hvor vi bevægede os, var der glade mennesker som nød den uventede sol og varme.


Josefine og 1 mill andre på Strøget – se disen!

Jeg kunne efterhånden godt mærke på Josefine at dagen var startet tidligt, og allerede havde været ganske lang og fuld af nye indtryk. Vi fortrak derfor mod hotellet, og smuttede inden om Rema1000 inden vi kom dertil, så vi kunne få forsyninger med på værelset. Vi nåede hotellet omkring kl. 17 og jeg havde en lille overraskelse til hende da vi kom dertil. Planetariet ligger lige overfor hotellet, og hvad er mere nærliggende end, at tage en forestilling der. Josefine er ganske glad for hvaler, så det blev temaet. Vi fik begge tid til et karbad, det er jo ikke hver dag man render over sådan et efterhånden.


Josefine på vej i Planetariet

Vi spiste lidt sandwiches på værelset inden vi skulle afsted, og gik derefter de få skridt over vejen hen til søen og planetariet, jeg betalte de reserverede billetter, og vi lidt udenfor og nød det sidste af varmen fra dagens sol. Forestillingen var god, men der er sket meget siden dengang stedet blev bygget for 25 år siden. Jeg var der kort tid efter dengang, og var MEGET imponeret af hele setup’et. I dag er det nærmest ikke mere end hvad en hjemmebiograf kan, men 360 graders skærmen er svær at slå..


Vejret var et helt andet søndag morgen

Filmen var færdig lige efter kl. 21 og vi fortsatte på gåfødder rundt i området. Istedgade ligger i umiddelbar nærhed, og jeg var lidt i tvivl om, at tage hende med en tur derned. På den anden side, det er jo også en del af byen, og en del af det danske samfund. Jeg ville have  hun oplevede det med mig, så jeg kunne sætte det lidt i perspektiv, end hun skulle læse om det, eller se det i tv. Så vi gik en tur igennem gaden over mod Hovedbanegården, og så det hele. Vi så alle narkomanerne og de øvrige misbrugere ved mændenes hjem, og vi så alle luderne stå på deres flise – alle som en var de afrikanere, og alle som en var pushere og alfonser også af udenlandsk herkomst..

Hjemme igen på værelset kl. 22. og endnu en oplevelse rigere, Josefine faldt i søvn med det samme, og jeg læste i en bog. Sådan kan en lørdag aften også bruges..

Søndag morgen var planen klar, vi skulle til Amalienborg og videre til Marmorkirken, inden det gik over Strøget til Le Glace. Vi nåede det hele, men det var et stramt program.


Botanisk have i disen 

Vi checkede ud efter morgenmaden, og lod kufferten stå til senere, og så begav vi os ud i byen. Vesterport station ligger lige ved døren, og om søndagen kan man køre i byen for 14.- så det var en oplagt måde at komme rundt på. Det tager ca. 2 min at komme til Nørreport i s-tog og ca. ½ time i gang, så valget var ikke svært. Vejret var heller ikke så godt som foregående dag, disen hang tungt over det hele, og det  havde regnet i løbet af natten, så vi skuttede os lidt inden vi kastede os over dagens første mål på gåfødder.


Et vandfald i botanisk have

På vej mod Amalienborg kom vi forbi botanisk have, og selv om jeg ikke mener det er noget særligt, så gik vi da en tur derind. Ikke mindst på grund af varmen. Botanisk have er gammel, og har helt sikkert sin berettigelse, men med Randers Regnskov og de forskellige Zoo’s som i den grad har udbygget netop den botaniske del, så er det ikke så imponerende længere.


En blomst i botanisk have

Josefine havde dog ikke helt den samme oplevelse og synes det var vældig spændende, især skildpadderne i søen udenfor brugte hun en del energi på, men på denne tid af året er de ikke lette at finde..


Endnu en blomst fra haven

Vi brugte en times tid på stedet, inden det var tid til at søge videre ud mod Amalienborg som Josefine blev ved med at insistere på at vi skulle nå at se.


Allerede træt?

Undervejs mod Amalienborg gik vi lige forbi Roseborg slot og alle garderne, som hænger ganske godt sammen med Kongens have


Pinochio kugler, eller?


Alene i Kongens have

Kongens have var aldeles tom for mennesker, og vi gik lidt rundt på må og få, men uden mennesker er der ikke meget ved haven, så vi gik mod Rosenborg slot istedet. Slottet gemmer på kronjuvelerne, og derfor er der fast vagt af garderne. Selve slottet er under renovation, så en stor del af facaden var dækket ind. Vi stak hovedet indenfor, men så ingen grund til at gå videre, vi skulle jo til Amalienborg.


Josefine slapper af ved Rosenborg Slot

Vi fortsatte på gå ben, og jeg kunne godt mærke, at Josefine  var lidt brugt. Det var hårdt at gå så langt på flade sko, og dagen igår havde bestemt sat sine spor. Så på vej mod Amalienborg faldt vi over en café lige inden hun gav op. En kærkommen pause med lidt at varme sig på.


Varm chokolade og kaffe

Vi sad i varmen en halv times tid, inden det var tid at gå videre. Josefine troede vi skulle gå langt, men caféen lå kun 100 meter fra Amalienborg


Josefine står vagt for kongehuset..

Aftalen derefter var, at Josefine skulle gå tæt på en af garderne mens de stod på vagt foran skilderhuset. Det forsøgte hun så, men var lidt bange for de grumme vagter.


To garder var for stor en mundfuld..

I sig selv er pladsen jo ikke videre interessant, så vi fortsatte over mod Marmorkirken, som i sin ensomme majestæt er noget af en imponator.


Marmorkirken og et spøgelse..

Jeg havde min Gorillapod med i kirken, det betød, at jeg kunne tage billeder med lang lukketid, og derfor ser det ud som om der er et spøgelse på ovenstående billede. Josefine opførte sig også som om hun havde set et spøgelse. Hun blev meget stille da vi kom indenfor, og hun gik ganske stille rundt og virkede meget berørt af kirkens storhed.  Lige meget hvor mange gange jeg har været i den kirke, så kan jeg ikke undgå at ramt af ærefrygt, det er et imponerende byggeri, også selv om det skulle have været opført med nutidens teknologi.

Vi fortsatte ind mod byen, og slog et sving nedover Nyhavn, inden turen igen gik op af Strøget over Kgs. Nytorv.


Josefine – kongen af Nyhavn

Middagsmaden havde vi glemt i farten, men vi fandt en pizzabolle ved Illum, og sad udenfor mens vi spiste den, og her så Josefine sin første kendis – Casper Christensen kom gående forbi.


Middagsmad på Strøget

Vi manglede kun vores aftalte tur på La Glace, så vi skulle have overstået et par timer inden vi kom dertil, så det en tur op og ned af Strøget i luntetrav, vi skulle ikke nå noget, og havde ingen planer… Jeg tror vi var de eneste der gik på Strøget uden mål..


Selv en dværg har fundet sin niche

Og endelig var klokken 3, og dermed officiel kage/kaffe tid, og vi stilede mod La Glace, som Josefine aldrig har besøgt.


La Glace ligger lidt gemt, men er stadig vældig populær


Check lige prisen som ikke er en krone for høj!

Josefine smagte en sportskage, og fik ganske store øjne da smagen fordelte sig i munden på hende. Dejligt, at se hun også synes kagerne her er de mest fantastiske! Vi nød kagen og sad lidt inden det igen var tid at nærme os hotellet og vores kuffert.


Han sov stadigvæk på sin plads foran banken

Resten af turen var lidt triviel, vi tog metroen hele vejen retur til udenrigsgården i Kastrup, og var i så god tid, at vi kunne nå en tur i SAS logen, hvor vi spiste en let frokost og slappede af indtil flyet bragte os hjem til Aalborg igen.


Far og Josefine foran planetariet på den sidste varme aften dette år..

Jeg havde en rigtig god tur, og jeg er sikker på Josefine også vil sige det samme. Vejret var intet mindre end fantastisk, og langt bedre end man på nogen måder kan forvente sig  på denne tid af året. Josefine fik set København, og hendes far fik lov til at vise hende byen, så kan det jo ikke blive bedre. Næste gang skal vi også se…….!

 

 

 

 

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>