Get the Flash Player to see the slideshow.

Den gule negl og alkymisten

I dag er det så en uge siden jeg blev 42, jeg har det vildt underligt med det tal, og kan huske hvor gamle mine forældre var da de havde den alder. I mine minder var det meget med middagssøvn, sofa og kaffe, og så var de gabende gammeldags, sådan er jeg jo slet ikke :-) Der er ingen tvivl om at vi er yngre i længere tid end tidligere, men jeg er nu sikker på at mine børn finder, at jeg er en gammel tudse…

Jeg er på den anden side af ny omgang influenza nu, og endda på rekordtid! Den startede i mandag, og jeg plejer altid at  bruge 10 – 14 dage på sådan en tur, men denne gang formåede jeg at slå den ned igen på 6 dage, mon ikke mine løbeture har indflydelse på det, min form og dermed min evne til restituere er langt bedre end tidligere, det er blot en bonus ovenpå den fede følelse en løbetur giver. Mænd er jo overordenligt gode til at bære sygdom, så jeg tror ikke andre end jeg selv oplevede, at jeg lå derhjemme med tunnelsyn og feberkramper…

I anledning af min fødselsdag købte jeg en buket blomster til mig selv, jeg har ingen anelse om hvad de hed, men de var meget stærkt duftende, nærmest lidt overvældende, men smukke var de – og langtidsholdbare. Eneste minus ved blomsterne var deres blomsterstøv som er meget farvende, det fandt jeg først ud af for et par dage siden. Et par t-shirts, busker og en skjorte har været i nærkontakt med blomsterne, og det er nærmst umuligt at få blomsterstøvet af igen… Godt råd anyone????


Smukke, nærmest ildelugtende og så smitter de

Og nu springer jeg så lige i teksten, der er på DR1 lige nu,  et program om brugerbetaling hos den praktiserende læge, bla. omkring lægeattester til brug for kørekort… Sådan en har jeg også fået lavet, det tog ca. 2 min, og jeg skulle selv krydse nogle ting af på erklæringen som tog længere tid end den tid lægen brugte på mig… Prisen var – og hold nu fast…. 375.- Det giver en timeløn på knapt 12000.- Min læge har lige været i Rusland på laksefiskeri… Det forstås, ellers kan han jo umuligt nå at brænde alle de penge af… Hans argument var, at han jo brugte meget længere tid på at lave den samme attest til ældre mennesker, men hvad har det lige med mig at gøre???

September er en anderledes måned, for mig er det en meget stemningsfyldt måned, lyset bliver mindre, men meget mere farverigt, orange farver i alle afskygninger præger himlen, og skygger kan ses næsten overalt fordi solen står så skråt på himlen. Vejret er meget foranderligt, den ene dag pisser det ned, og den næste dag – som i dag, da skinner solen, det er fugtig varmt og rigtig behageligt at gå ude i haven og lukke ned for i år.. Jeg ved ikke hvorfor, men vi har i de sidste år haft en helt fantastisk solnedgang på den her tid og året ud, og det lykkedes mig den anden aften at fange solen lige da den gik ned med en meget varm farve..

Solnedgang over mit hus..
Solnedgang, den røde farve nærmest stråler!

Jeg ville gerne kunne sige, at jeg har brugt tiden ude i naturen i enden af en fiskestang, eller med en kurv fyldt af svampe, men jeg har simpelthen ikke haft tid, mit kørekort tager en stor del af den tid jeg skulle have brugt på den slags. Jeg føler lidt dagene tager hinanden, og glider ud i et, men jeg overlever såmænd nok… Dog har jeg fundet tid til at bestille skiferie til Martin og jeg, vi nupper 10 dage i januar på et af Østrigs bedste destinationer, nemlig på hotellet ”Hans Pilch i Saalbach“. Spørg om vi glæder os, det er samme gedemarked hvert år, vi er allerede begyndt at gå rundt og smågrine sammen over de ting vi skal opleve, vi ser film om skiløb og bladrer det ene katalog efter det andet igennem, Martin skal sågar opereres i sit ene knæ i morgen, så vi er helt sikre på han er klar når vi kommer til januar. Det er fedt når forventningen næsten fylder mere end selv rejsemålet og turen!


Til kamp mod et ensrettet og kedeligt Danmark!

Ovenstående video er en protestsang fra et par kendte danskere, til den evindelige snak om at forbyde rygning alle steder i Danmark.. I mine øjne har hetzen ikke ret meget med passiv rygning at gøre, men langt mere med dansk intolerance og mangel på rummelighed… Tidligere var det indvandere der fik kniven, alene på grund af deres hudfarve og anderledes levestil – de var lette at få øje på. I dag har Pia Kjærsgaard og hendes andre lavintelligente partifæller presset citronen så meget, at der ikke kan brygges mere øl på den humle, så nu er det næste synlige befolkningsgruppe der skal have nådestødet – rygerne… Og lur mig om ikke det går over også på et tidspunkt, når reglerne ikke kan strammes mere, og når det endeligt er bekræftet at rygere er en laverestående og mindreværdig befolkningsgruppe.. Dernæst kan man jo gisne lidt over, hvem der så skal være skydeskive for danske intolerance… Jeg vil gætte på, at de overvægtige er næste mål, de er synlige og lette at vende sin vrede mod – Det er jeres skyld!

Den sparsomme fritd jeg har i øjeblikket, har jeg også brugt på at læse endnu en bog min Sensei bragte til mit hjem under det lidt kryptiske navn “Alkymisten“. Paulo Coelho, en argentisk forfatter jeg tidligere ikke har hørt om, men helt sikkert skal læse mere af, har skrevet det lille mesterværk som er meget fængende både som roman, men bestemt også som et lille studie i livsopfattelse og levevis.


Alkymisten

Bogen handler om en dreng der ernærer sig som fårehyrde i Andalusien. Drengen bærer rundt på en drøm i sit hjerte, og bogen handler mest af alt om at følge sit hjerte, mærke efter og følge de drømme vi bær rundt på, forstå tegnene som vi ser på vejen mod drømmen, og forstå at guldskatten ikke ligger for enden af regnbuen, men skal søges i selve rejsen mod enden af regnbuen, som jeg plejer at sige “det er processen, ikke målet der er vigtigt”. Bogen er spækket med kloge, varme og tankevækkende budskaber såsom:

“Mit hjerte er bange for at lide,” sagde drengen til alkymisten en nat hvor de sad og så på den måneløse himmel.
“Sig til det at frygten for at lide er værre end selve lidelsen. Og intet hjerte har nogensinde lidt mens det søgte at virkeliggøre sine drømme.”

Bogen fortæller mig på en meget rammende måde, hvorfor vi lever i et samfund med så mange ulykkelige mennesker. 400.000 er på lykkepiller, og andre søger deres lykke i desperate luftkasteller såsom healing, håndaflæsning, spåkoner og horoskoper…Andre igen søger den i stemningsændrede midler… Vi lever i et af verdens rigeste lande med en overflod af alt – også ulykkelige menneske skæbner, hvad er det vi gør forkert… I mine øjne og i bogens ånd, så er det jo på forkerte præmisser lykken søges…

De fleste af os bruger et menneskeliv på at opnå materialistisk velstand og blankpoleret facade, uden tanke for om det  nu også er der lige netop min lykke skal findes, gør det mig lykkelig at søge det alle andre søger som en indikation på, at hér går det godt. Hvor tit stopper jeg op og mærker efter om mit hjerte nu også er enig i min måde at leve på, følger jeg min livsbane, og har jeg modet til at forfølge mine drømme, også selv om de går i en helt anden retning end det jeg “troede” var lykken. Tør jeg bryde med normer og forventninger – gå mine egne veje, og søge min egen lykke uden skelen til andres opfattelse af lykke.

Se på vores børn, de kender lykken og mærker den på daglig vis, det gør de fordi de er meget tæt på deres hjerte, og meget er styret af et følelsesliv som endnu ikke er farvet og deformeret af voksen adfærd. Børn lever et enkelt liv, hvor det er spørgsmål om mad, kærlighed og søvn der fordrer deres lykke, drømme og fantasi har de masser af, og vil ofte med en ren barnlig naivitet forsøge at opfylde drømme med fantasi. Fejler de, så rejser de sig og prøver igen, sjovt nok kan vi lære mere af dem, end de af os…


Asketisk, er afholdenhed fra materielle nydelser

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

14 Svar til “ Den gule negl og alkymisten ”

 1. Liljer dufter ski godt og jeps pletterne er pokkers besværlige … jeg har haft kontakt til en husmor !!!! øhhh .. godt så ! lad det være men altså her er lidt tips … det første sikkert allerede for sent.

  Skulle du ved et uheld få liljepollen på dit tøj, kan du gøre følgende for at undgå en varig plet.
  - undlad at røre ved støvet!!! Meget vigtigt.
  - find noget almindeligt tape. Bred pakketape er det bedste.
  - sæt tape på hele det tilstøvede område.
  - tryk tapen godt til.
  - træk tapen af og alle støvkorn sidder nu på tapen og ikke på dit tøj.
  - gentag ovennævnte til du har fået alle støvkorn fjernet.
  - den tilbageværende farve kan nu nem fjernes ved almindelig vask.

  Altså … en STØVSUGER er noget nemmere end tape !!!!

  Et andet alternativ kunne være det her også :-)

  Hæld lidt eddike på pletten, og lad det trække en times tid,
  inden det vaskes som normalt.

  De venligste hilsner fra

  Nordjysk Husmoderforening

  NB. Jeg blev tvunget til at være formand !!!!!

 2. Martin for f…..!! Nu forsøgte jeg lige at være lidt listig, og måske lokke en ung smuk kvinde frem, med sunde evner indenfor de huslige sysler… Det fik du så lige ødelagt… Martin en mand skal ikke vide sådan noget som det du lige har skrevet :-) Du trænger til et kursus med Kalmar Møller….

 3. Martin du skal ikke lytte til Jens! Visse kvinder tænder faktisk på mænd med den slags passioner…..mænd, som tør være i kontakt med sin feminine side. Det ku nogen herre lære noget af…. :-) God bedring med knæet forøvrigt…. husk din genoptræning ellers blir skituren med Hr. Larsen i vandret stilling!

  Og til dig Jens…
  Forestil dig et billede af en blond kvinde i tv, som er iført en stram pink kjole, en kvinde som taler forførende men effektivt…. bla bla bla…. ingen husholdning uden Vanish Oxi Acion…bla bla … husk ingen vand på pletten inden….hæld det direkte på pletten – lad virke et øjeblik, hvorefter det vaskes på normale varmegrader i maskinen. VUPTI – pletten er væk…..

  JEG BRUGER ALTID VANISH OXI ACTION….

  Effektive hilsner
  Lotte Heise

 4. Javel så frk. Karin Thisted alias Lotte Heise, der skal jo nok være en forvirret kvinde ind i mellem som sætter pris på den bløde mand… Udover det kan jeg ikke forholde mig til dit indlæg, det er lutter fremmedord du anvender, nok for at understrege din suverænitet ved vaskemaskinen, hvor du sikkert føler dig tryg og hjemme… Bliv du bare der sammen med Martin, så går jeg ud og slår noget vildt ihjel, når ikke jeg bruger min tid på at holde mindreværdige hanner fra mit domæne :-)

 5. Meget dejligt at følge dine tanker Jens, for så at se det hele ende ud i din listige måde at tiltrække unge piger haha :-) NEj for de ved jo ikke noget om pletter fra blomster,når de nu ikke har fået nogen blomster… ;-)

  Nå, men Jens jeg hører dig sige at vi lever i et samfund med overflod af alt og at ingen(eller størstedelen af befolkningen) ikke stopper op og lytter til sit hjerte. Det vil jeg gerne give dig ret i, det er også min opfattelse. Jeg må sige jeg blir glad når jeg møder folk som stopper op, for her finder jeg en at tale med, som taler samme sprog som jeg.

  Somme tider kan jeg blive helt forundret over så mange folk som bare lader sig følge med i strømmen og bare tror livet kun handler om arbejde og få børn og hus. Der er så mange dybere ting i livet som for hver enkelt ville have godt af at blive vendt, ikke bare for dem selv, men for verden. Din måde at være på går videre til dine børn, venner og dem du nu er i kontakt med, og det går også videre…. tænk engang…. vi påvirker dem vi er i kontakt med, den måde vi er på, forsvinder videre ud i universet. Derfor – vær den forandring du ønsker at se i verden.

  Det var vist nok ord fra mig i denne omgang. Husk fløde til kaffen :-)

  Mvh. Stine

 6. ps: fed frisure…..haha

 7. Bukker mig udmygt i støvet for Lotte Heise og hendes indsigtsfulde indsigt (en dobbeltindsigt ligger faktisk på et flot højt udviklingstrin) … jamn nikker tilmed anerkendende og smilende :-) og med dyb respekt for Karlmar Møller som med bar røv og dyriske brøl altid vækker min indre drengerøv og et stort smil på læben … det er livet at smile :-) … ret simpelt og særdeles virkningsfuldt >:-) ligesom det smukke samspil mellem testosteron og østrogen og nu inden jeg kammer dybt filosofisk over … ned på jorden !!!!

  Jens husk at det vildt du jager er godt på grillen … jeg er klar … bare du holder dig fra naboens kat !!!! og så sorry jeg foregreb strategien :-o

  OG Karin … Vanish Oxi Action … det duer og er sikkert bedre end de andre triks … gad vide om jeg kan fjerne det der gule desinficerende som aldrig er til at få af benet med det !!!! det må prøves ;-)

  Knæet kommer til at funke inden skiferien … ingen smertestillende endnu, men hvor hurtigt vokser hårene frem igen efter barbering ??? har pludselig fået dyb respekt for at barbere ben når et knæ tager en halv time !!!!

  Og øøøhhhh den der lille lyserøde stramme sag … den beholder jeg i min Jack Sparrow kiste :-D he he heeeeeh >;-)

 8. @ Martin!

  Hvad skal jeg sige… Endnu et skridt mod din kvindeliggørelse… Nu har du barberet dine ben, og det at du henter din indsigt gennem Lotte Heise siger lidt om dit tilhørsforhold…. I øvrigt så er hun både højere end dig og har større overarme :-)

  Østrogen, er det saften fra en Østers, eller hvad snakker du om?

  @ Stine!

  Jeg har ikke det fjerneste mod materialisme, men jeg mener bare, at det ikke skal bruges som indikator for lykke og livskvalitet som det ofte gøres til… “Vær den forandring du ønsker at se i verden” er en smuk sætning, og beskriver meget godt min holdning til, at andre møder dig som du møder dem, enten med tillid og åbenhed, eller med det modsatte, hvis du er bange for at vise hvem du er…

 9. PS: Bliver i trætte af den der grå ludobrik istedet for et billede som det jeg anvender, så vil jeg foreslå, at i tilmelder jeres email adresse, samt billede til følgende service som benyttes worldwide på en helt række områder.. Tilmeld dig her:

  http://en.gravatar.com/

 10. Hey drenge…

  Martin det er altså imponerende du ikke er Thy-bo. Er du helt sikker på, at du ikke har gener deroppe fra? Men din tone og ironi minder måske blot om en jeg kender. At “man synger som de fugle man er iblandt”.:)

  Skægpest? – Så kan du lære det! Få endnu mere indsigt i at være kvinde…..også selvom Jens jo mener du og din feminineside lever i bedste velgående:) Men jeg tør jo næsten ikke råde dig mht. til de uhyggelige pletter på dit ben….Jens mobber os jo ud af dette forum og han vil elske det. Derfor blot ét ord. Skintonic…. PRØV DET :)

  Jack Sparrow og en pink stram sag? – jeg får nogle uhyggelige billeder på min nethinde. Billederne får næsten karakter af gyserfilm, hvis vi også indrager Car-mar’s næse, en grillet kat og Jens’s hår. Uha uha…

  Fortsat god bedring og få nu trænet din “fire hovedet knæstrækker”. Den flotte lår muskel, som hæfter på dit svage knæ! Jeg er sikker på Jens også vil kommentere på størelsen af den…. Måske ku han lære lidt af de vise ord: “Det er ikke størrelsen – men gørelsen”….

  Ciao og en rigtig herlig dag til drengene fra Aalborg.

 11. Jeg tror Martin skal holde ved en af de få mandlige dyder han har tilbage.. Skægpesten viser jo trods alt at han har mandlig behåring.

  Jeg må dog tilstå, at jeg efterhånden er en smule bekymret, jeg sidder med insider viden som siger, at Martin de sidse dage har gået med bind! Et eller andet sted er jeg glad for at skistøvler ikke fås med høje hæle, det lyse lyserøde ski outfit vil jeg kunne leve med, men ikke høje hæle!

 12. He … jeg har arbejdet et år i Thisted og haft mange gode besøg i Hurup blandt andet … måske der kommer noget derfra :-D man bliver vel et blandingsprodukt af de ting man samler op og tager til sig gennem livet >:-) ja alstå bortset fra dem jeg nu har glemt som egentlig gav mening nok :-o

  Nå … By the way ingen skægpest på knæet endnu og det gule (har altså ingen skintonic, sorry jeg ved det er en mangel) gik af i vask sammen med bindet … hvilket minder mig om at andre former for bind faktisk kan genanvendes og klisterer fint efter en tur i vaskemaskinen !!!! … en erfaring jeg har fra et tidligere liv LOL.

  Griner og Jens jeg lader være med at komme ind på et kønsligt fejlplaceret sko-gen og andre powershopping tendenser og hvem der har mest hår på brystet :-p … men lad det ligge jeg kan sgu li dig som den du er !

  Karin … jeg beklager du fik de billeder pga. Jack Sparrow og den stramme pinke sag … du må ryste hovedet og prøve igen så tror jeg det bliver bedre :-D jeg vil så tage imod dit råd og pille stingene op på det knæ og se om jeg kan finde den der “fire hovedet knæstrækker” og bearbejde den lidt B-}

 13. Jeg elsker også dig Martin, faktisk elsker jeg jer ALLE, i er smukke!

  Møz, Møz og Knus :-)

 14. Helt ærlig Martin….
  Syns du ikke Jens’s sidste hilsen er temmelig feminin?: “JEG ELSKER JER ALLE, I ER SMUKKE”
  Som en anden Mr. Love velsigner han os alle med sin kærlighed:-) De metaforer, som nu forstyrer min indre billedvæg vælger jeg at holde helt for mig selv. :-)

  Martin din tid på Thy har helt klart gjort dig til det menneske du er. Nogen af os er stolt af vore Thy-bo aner – ander, som en vi begge kender har brugt mange kræfter på at skjule det for gud og hvermand. Måske får nogle af “terapivennerne” herinde lyst til at skrabe lidt i dén overflade??? Men lad nu den stakkels Jens få lidt fred. Ikke en god kombination når vi går i fælles front mod ham…. stakkels Jens’e mand :-)

  Vaskbare genbrugs bind?
  Nu blir jeg lidt bekymret Martin…. – har Jens virkelig ret i sine påstand om dig? ….Men der findes jo mange forskellige bind – og så sandelig til forskellige formål. Som den “pæne blonde pige” jeg er – aner jeg ikke, hvad du taler om!!!

  Solen skinner her hos mig – med dejlig varm sensommer vind….Derfor må jeg ud at nyde det inden det igen står ned i stænger…..

  Derfor blot go’ herlig weekend til dig, dit stakkels knæ og
  ikke mindst vores dejlige

  MR. LOVE :-)

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>