Get the Flash Player to see the slideshow.

Der blæser nye vinde…

Aller bedst illustreret ved sidste uges storm, som dog lod mig nådig gå, og kun kostede mig en enkelt tagsten. Det er i øvrigt samme tagsten hver gang, og det alene fordi jeg aldrig får nosset mig sammen til at sætte  den ordentlig fast..

Et eller andet sted er det fascinerende at være tilskuer til det setup naturen byder os ind i mellem.  På D-dag, altså da stormen var på sit højeste, sad jeg i en bil på vej fra Struer, hvor jeg havde været til fødselsdag som fotograf og gæst.


Min mor og Helge Engelbrecht 

Min svigerindes mor havde fødselsdag, og da hun samtidig er syg, havde de valgt at gøre dagen til noget særligt, og som en stor overraskelse for hovedpersonen. Først og fremmest var det lykkes at samle en masse venner, bekendte og familie uden hendes viden, og senere, så kiggede Helge Engelbrecht da også forbi og spillede det meste af en time. Jeg kender ham ikke, men han gjorde det ganske godt og underholdt os alle en lille times tid. Det var en fest med fugtige øjne og nærvær, godt at være en del af, men svært at skildre på fotos..


Min arbejdsgiver har bygget nyt..

Det har også været en uge, hvor jeg i følge de gamle traditioner for min afdeling, har været et smut i København på forretningsbesøg i koncernen, samt hygge efterfølgende. Denne gang skulle vi også besøge det nye byggeri ved hovedsædet. Et byggeri som i den grad er meget specielt, og lige så lidt kønt i mine øjne. Hele bygningen hænger i loftet, og består af en masse skæve vinkler.


Hovedindgangen er ikke bygget til rolator..

Huset er energineutralt, hvilket er et gennemgående tema i hele byggeriet, og heldigvis vinder bygningen en del, når man træder ind i den. Jeg var ihvertfald vældig imponeret da vi gik derfra. Desværre måtte jeg ikke tage billeder af bygningen, jeg har absolut ingen idé om hvorfor, men når der er arkitekter inde over, bliver det jo som regel lidt virkeligheds fjernt..

Resten af dagen stod der fritime på, så vi fordelte os over København ud fra de interesser  vi nu måtte have. Startskuddet gik ved Nyhavn, hvor nogen drak gløgg, andre øl og et par stykker nøjedes med kaffen og det åbne sind..


Nyhavn – et turistmål som få..

Jeg havde lovet et par af mine kollegaer, at vise vej til La Glace, så også de kunne smage de lagkager som må være blandt verdens bedste! Vi gik ret hurtigt fra Nyhavn, og målrettet op gennem Strøget selv om der er nok at se på sådan en dag lige inden jul.


La Glace er traditioner og hygge

Sådan er hverdag er der lidt langt til hyggen der, men der er larm nok. Det er allerbedst hvis man kan komme der en tidlig formiddag, eller i weekenderne, så er det typisk de gamle elegante damer som kommer der, og så er der straks lidt mere stil på drengen.


Sportskagen i baggrunden er manges favorit, jeg har fundet en ny i efterårskagen

Vi havde et lille frikvarter der, inden vi igen begav os ud i Kongens København og larmen derfra. Aftalen hed, at vi skulle mødes kl. 18 ved Tivoli’s indgang, så jeg havde tid til et kort besøg i Illums Bolighus, inden turen gik der til.


Tivoli’s hovedindgang

Tivoli er op til jul et fantastisk hyggeligt sted! Julepynt, rensdyr og myriader af lys og lamper. Vi havde bestilt bord på “Den skaldede kok”, hvor indehaveren sørgede for musik til maden. Inden da brugte vi en times tid på at gå rundt i haven og samle julestemning til resten af måneden.


En spejling i søen


Et pyntet træ i al sin pragt.


Et selvlysende Tivoli

Maden var såmænd ganske god, jeg fik både muslinger, mørbrad og is – hvad mere kan man ønske, udover mine piller mod kolesterol selvfølgelig.. Ret sent gik turen tilbage mod Jylland og Aalborg, og der var ikke mange med flyet, og slet ingen der snakkede.

Jeg har en god ven og mentor i det at leve sit liv på sund fornuft og åndelighed. Ind i mellem viser han mig noget som giver stor værdi. Denne gang faldt jeg over et link han har på sin Facebook side. Hans Christian Andersen er ikke kun den verdensberømte forfatter, men også en mand, hvis forældre af en eller anden årsag, har kaldt deres søn det samme..

Når du samarbejder med livet, så samarbejder det med dig hedder overskriften på mandens hjemmeside, hvor man kan læse en masse klogt om det at leve i nuet. Noget som falder de fleste af os temmelig svært, for det skal jo gerne passes ind i vores livsstil som langt hen af vejen ikke er her og nu..

 Når vi lever i en verden af overbevisninger, så lever vi ud fra sindet skriver han et sted, et andet sted står der Du er ikke dine tanker! Og flere andre steder kan jeg nikke anerkendende til det han skriver. Overbevisninger eller fordomme som jeg kalder dem, trives allerbedst i det begrænsende. Jo mere begrænset et menneske er, des mere handikappet er det i forhold til at gøre noget andet, eller gøre noget i det hele taget.

Jeg vil påstå, at det samme gør sig gældende med følelser.. Dine følelser forsøger at fortælle dig et eller andet, men det er nødvendigvis ikke det samme som, at du skal reagere på dem uden betænkningstid. Det at blive voksen hænger vel et eller andet sted sammen med, ikke længere at være slave af sine følelser, ikke altid  følge sin første indskydelse, og tænke inden man handler.

Mennesker er forskellige – og heldigvis for det, og derfor er der også forskellige måder at takle sine følelser på. Jeg er et meget kontrolleret menneske, og vil derfor altid holde mine følelser i kort snor, hvis jeg kan. Det betyder også, at sjældent reagerer ud-ad, men næsten altid ind-ad. Jeg er introvert og i nogen grad reserveret og indelukket, det har jeg lært at leve med, og leve trygt med.

Modsætninger tiltrækkes siges det.. Derfor er min tiltrækning ofte mod det modsatte, altså mennesker som ikke kan bære at gå rundt med følelser uden at udtrykke dem, hvilket jo nok er sundere i længden, men for introverte som jeg, så kan det være en pest, hele tiden, at skulle forholde sig til andres følelser – nu har jeg jo lagt mine egne tilrette hvor de ikke larmer..

Heldigvis ser jeg også, hvorfor det er, at jeg har “styr” på mit eget indre liv, så jeg ikke på samme måde skal være slave af mine følelser, at jeg hele tiden kan være tilstede i mig selv uden at flygte, at jeg ikke er utryg eller usikker på det mine følelser, tanker og fordomme forsøger at fortælle mig.

Jeg er ligeså styret  af disse som alle andre, men jeg er kun styret af dem i det omfang de får lov, og jeg er bevidst om deres tilstedeværelse, og derfor får hverken følelser eller tanker lov til at styre mit liv, eller min nattesøvn. Jeg kan næsten sove mig gennem alt, og jeg takker guderne for netop den evne.

Nå ja glemte jo helt, at mit knæ har artet sig ganske godt den seneste uge. Jeg har nærmest ikke mærket smerter, og har løbet en enkelt tur på 2km, måske der er en blivende bedring på vej… Jeg træner hårdt og intensivt, vil så gerne være på plads til en ny skisæson!

 

 

 

 

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>