Get the Flash Player to see the slideshow.

Forskellighed er ikke ulighed..

Endnu en uge, i endnu et år, gad vide om tiden den forslår! De første antræk til vinterlignende forhold har vist sig, og heldigvis har sneen indtil nu, næsten været fraværende, Det har været en stille uge, i en stille tid, det er lidt som om hele landet står stille i forhold til den kommende jul.

Dette sammenholdt med, at jeg har været uden børn i en uge, har givet mig en stille uge, hvilket jo i sig selv, slet ikke er at foragte. Jeg har nydt roen, jeg har nydt tiden, og jeg har nydt friheden til at gøre som jeg lyster! Ikke at jeg skal en helt masse, men alene visheden om, at jeg kan er en god følelse.

Vi har fået et nyt vandland i Gigantium, der har jeg været et par gange eller tre, jeg har jo altid været en hund efter vand, eller vandhund lidt mere kortfattet!  Det er ganske godt, og jeg føler mig helt heldig at bo så tæt på! Et wellness område med alt hvad hjertet begærer af dampe og bade, det varer ikke længe end jeg får svømmehud…


Plads til stilheden…

Når jeg går i sådan et “tomrum” af ularm, eller stilhed som det vist hedder, så giver det ofte plads til tanker. Tanker i sig selv er jo intet værd, og meget ofte er de forrærderiske, men de adskiller os også fra dyrene i det omfang, at man kan tænke rationelt og intelligent handlende.

Jeg er en stor fortaler for forskellighed, og for dynamikken som skabes af forskellighed, jeg er ikke altid fortaler for de konflikter forskelligheden skaber.. Det slog mig i den forgangne uge, hvor jeg havde al mulig tid og ro til at fornemme stilheden.. Stilheden som den energiskabende størrelse der giver plads og overskud til resten af mit liv.

Hvor er roen og stilheden vigtig for at jeg kan være tilstede i mit eget liv, og hvor er konflikten fra en forskellighed da usavnet. Forskelligheden som værende “grønnere på den anden side”, følen sig snydt som giver sig udslag i, at vi alle skal kunne gøre det samme, på samme måde.


En kilde til liv..

Jeg arbejder i en koncern, hvor man gør meget ud af, at få kvinder i ledelsen, vi har en l… regering som har fyldt en del ministerstole ud med inkompetente ministre, alene fordi de er kvinder. Vi har en samfundsdebat der er gennemsyret af ligestilling og en skævvridning af den forskellighed vi mænd og kvinder er født med… Jeg forstår det ikke..

Mænd er gennem mill af år blevet formet til, at beskytte flokken og jage vildtet, så flokken som et hele kan overleve. Kvinden derimod har følt sig Attrået og ønsket, når manden har sat liv og helbred på spil for at forsvare flokken og skaffe mad på bordet.. Og manden har værdsat, at kvinden har styr på alt i flokken, ungerne, maden og hele den sociale side af en flok.


Et øjebliksbillede af naturen, den skelner ikke..

Jeg har som mand en udstrakt evne for at finde vej, mit syn er tunnelagtig og langstrakt, min krop er væsentlig større og stærkere end en kvindes, det alene fordi jeg er genetisk indrettet til kamp og jagt. Kvinden derimod er indrettet med sans for at finde vej i nære omgivelse, de husker deltaljen, samt har et syn som er meget videre og kortsynet. Sådan er kvinden indrettet for at kunne overskue hele flokken på engang, kvinden fornemmer langt bedre end mænd sindstemninger og sociale sammenhænge…


Min gamle ven stenen står klippefast

Vi er forskellige, så lad os da prise det  istedet for at bekæmpe det, ingen af os bliver lykkelige ved desperat at fastholde, at græsset er grønnere på den anden side, jeg slår bedre græs, end jeg slår brød op… Jeg synes forskellen er fantastisk, intet er smukkere end en feminin kvinde, og intet er værre end en frustreret og stresset kvinde uden kontakt til sin feminine side i et forsøg på at opnå mandlig status og dominans.. Jeg tror et eller andet sted kvinder har det på samme måde.. Værdsættes det feminine og kvindelige mere end det maskuline, så er der lidt mere harmoni.

Jeg har fået en ny “legekammerat”, en ren amatør i forhold til foto, hvilket giver mig anledning til at fremstå som den kloge og vise professor, og det er jo ikke så tosset! Jeg elsker at virke klog og bedrevidende…

Under alle omstændigheder, så udfordres  jeg i egne evner til at tage tekniske fotos, hvilket jo heller ikke er så tosset.. Jeg får støvet mine teknikker af igen, og ikke mindst, så har det givet mig blod på tanden til mit foto igen..


Der mangler lige en ork, så er den hjemme…

Jeg har savnet lysten og inspirationen længe, men den er nu kommet igen fordi jeg igen leger med lyset, motivet og teknikken, hvor herligt! Sidste weekend stod den på tur til Rold Skov, hvor jeg så tit har leget med kilderne og de smukke omgivelser.


Kovadsbækken er blevet tunet..

Jeg har altid været helt pjattet med området omkring kilden og dens udløb i Kovadsbækken. Stenen som stædig står og holder strømmen fast i den rette retning, evigt fastholdende som den sikkert har stået der i flere hundrede år. Gad vide hvad den kan fortælle af historier derunder mosset… Der brugte vi nogle timer med kolde våde tæer, dampende kinder og myg som holder sig i live i kildens “varme” vand.

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>