Get the Flash Player to see the slideshow.

Metallica og en tur i Tivoli…

I går var det Metallica dag, blandt inkarnerede fans var spændingen stor.. Ikke siden “Master of Puppets” er der kommet en “rigtig” Metallica udgivelse, og det var helt tilbage i 1986. Kort tid efter LP’ens udgivelse, døde basisten Cliff Burton under en ulykke med den bus de kørte i, et sted oppe i Sverige…

Metallica var engang synonymet for “Trash Metal” en gren af heavy metal der havde sin oprindelse i San Francisco i starten af 80′erne. Dengang væltede de en etableret metal verden der bestod af gamle garvede rock bands fra England såsom Deep Purple, Iron Maiden og Black Sabbath af pinden. Med rødder i både punk, og heavy rock var her en helt ny agressiv og hurtig lyd som appellerede til vrede drenge…

Jeg gik dengang i læderjakke med en masse lynlåse som alle andre drenge der var lidt seje. Min grønne Puch Maxi med kickstart var selvfølgelig lettere tunet, og vi havde alle stramme jeans på, så stramme at de nærmest skulle tages på med skohorn… Det var for mig en tid med stor rebelskhed, vred på alt og alle, provokerende og ligeglad, jeg boede i Thy på det tidspunkt og ungdommen var nærmest delt i to fløje – de diskede på den ene side, og vi “rockede” på den anden side… Sex Pistols var en kort overgang på banen, men var alligevel for meget for en Thybo, så istedet var det Queen, Slade, Gasolin der sad i kassettebåndoptageren. Senere kom Iron Maiden, ACDC, Saxon og en række andre heavy rock bands til. Ud af det blå kom så det her band ” Metallica” og spillede med en aggression og vildskab der helt igennem passede til mit sorte sind.. Metallica nåede at udgive 3 LP’er med den afdøde bassist, og den sidste står stadig for mange som den reneste trash metal udgivelse, så stor var sorgen da Cliff mistede livet i Sverige..

Der gik nogle måneder hvor ingen vidste hvad der ville ske med bandet, og så pludselig ved en tilfældighed læste jeg nedenstående i Jyllandsposten – og ja det var Jyllandsposten, jeg kan huske tid, sted og klokkeslæt!

Jeg var ved at falde ned af stolen! Det viste sig at Metallica havde valgt at fortsætte deres turne umiddelbart efter, og de ville starte på et mindre spillested med plads til 3 – 4000. Af alle steder var Holstebro Hallen så blevet valgt. Jeg fik fluks fat i mine venner, og vi fik bestilt billetter til koncerten.

Jeg husker stadig koncerten som en af mine største musik oplevelser… Vi kørte en flok i toget til Holstebro, en tur på en times tid, hvor det lykkedes de fleste af os at blive småberusede.. Toget var fyldt af Metallica fans som skulle samme vej, så det var en stor fest. Vel fremme ved banegården i Holstbro gik vi gennem sneen ud til hallen, og jeg kan stadig huske fornemmelsen da jeg trådte ind i hallen. Vi var lidt sent på den, så vi nåede ikke at få de første 10 min. med af opvarmningsbandet – “Metal Church“. Bandet spillede så højt, at vi næsten blev blæst ud af den dør vi gik ind gennem. En kæmpe stor skaldet fed mand stod og “growlede” ned i en mikrofon – jeg var imponeret og målløs :-)

Derefter gik Metallica på, scenen var bygget op som en stor kirkegård med gravsten og dyster atmosfære, blandt publikum var der lidt ballade. Dengang var det Hells Angels og Bullshit der legede, og de lavede lidt postyr rundt omkring… Undervejs i koncerten forlod de “gamle” medlemmer af bandet scenen, og overlod den nye bassist Jason Newsted alene med sin bas og en chance for at vise, at hans tilstedeværelse i bandet var berettiget, det var den så ikke viste tiden så senere hen…

Efter koncerten hørtes ikke meget til Metallica de næste år, der kom et par udgivelser af forskellig karakter, men intet i nærheden af de 2 første udgivelser. Mange unge vil nok mene, at albummet “Black” som udkom for nogle få år siden er fantastisk, det er det sikkert også, men det kommer nu stadig ikke i nærheden af tidligere tiders udgivelser med Cliff Burton på bas. Metallica har levet nogle år på kanten af opløsning, misbrug og interne konflikter. Basisten røg ud og en ny kom til sammen med en ny udgivelse for et par år siden “St. Anger”. Siden er der ikke hørt noget fra bandet, før de annoncerede en ny cd i starten af året.. Bandet er på plads igen med en basist der har kemi med de øvrige, misbruget lagt på hylden, de fleste af medlemmerne er blevet forældre og tynde i toppen, men de har fået gnisten igen, og det betyder, at der har været store forventninger til udgivelsen, også fra mig… Jeg købte cd’en i dag, og har i aften haft mulighed for at høre den en enkelt gang for fuld skrue, og de er tilbage!

Det er lidt et nostalgi trip for mig, at høre den samme energi, de hurtige riffs og nerven i deres musik igen, det minder mig om en utilpasset fortid i læderjakke og på Puch Maxi – Herligt!! :-)

Jeg har brugt dagen sammen med ungerne i Karolinelund – Aalborgs tivoli som har levet en omtumlet tilværelse de sidste år. I dag står Aalborg Kommune som ejere, og i dag var sidste dag i sæsonen, så der var en række arrangementer og billige ture i forlystelserne…


Pjerrot hører til i ethvert tivoli

Jeg havde aftalt med ungernes onkel og hans døtre, at vi skulle mødes derinde til en hyggelig eftermiddag. Vejret var lidt omskifteligt, skyer og sol sloges om hvem der skulle have indflydelse på dagen, det er til at mærke at efteråret er på vej, det var ganske koldt når ikke solen var fremme..


Kålormen!

Vi startede med kålormen som egentligt havde  betalt vores tur derind… Frederik havde tabt sine briller i sidste weekend under en tur med kålormen, sidst på aftenen og i mørke. Dorte – børnenes mor var taget derind med en æske chokolade dagen efter, fordi de havde været så venlige at lede efter – og havde fundet brillerne. Personalet kvitterede med to “turbånd”, så ungerne kunne køre gratis næste gang, hvilken service!


Frit fald på 55 meter!

Jeg var første gang i tivoli tilbage til, da jeg var 14 år og på “Blå mandags” tur til Aalborg, sjovt nok er forlystelserne næsten de samme, der er kommet nogle få til, men ellers er der ikke sket det store. Tårnet med 55 meters frit fald er en af de nye, og jeg vender mig ALDRIG til den… Jeg skal partout altid tvinges med op i den af ungerne som tager den i stiv arm… Jeg har forsøgt med, at det er forbudt for voksne fordi vores knogler ikke kan holde til det, men det har ingen effekt… Jeg hader fornemmelsen af, at min 12-finger tarm sidder oppe i nakken…


Frederik med Slush ice

Selv om det var små koldt og solen gemte sig bag skyerne, så kunne det ikke holde os fra Slushice til kun 10.- 1/3 af den pris vi skal betale i højsæsonen.. Den store buffet var til samme pris, 10.- for at fylde en barnemund med ta’selv bord er ikke meget, vi spiste spareribs og kage så det var en lyst!

 
Frederik og Julie i de gamle biler

På trods af det hurtigt indfindende efterår, så var tivoli’s have fyldt med de smukkeste blomster. En af grundene til at tivoli er så hyggelig, skyldes de mange blomster, samt at den gamle stil går igen overalt, det ser næsten ud som da jeg var der første gang…


En eller anden violet blomst

Et af de få nye tiltag som havde med udsmykningen at gøre, er en række miniature huse der er sat op rundt omkring i haven. Det er imponerende hvad der er lagt af arbejde og detaljer i de huse. På afstand vil det næsten ikke kunne ses, at det ikke er rigtige huse..


Gennemført i detaljen


Over hustagene i 1 meters højde..

Jeg ved ikke om Karolinelund har en fremtid, økonomien er ikke eksisterende og det hele bærer lidt præg af, at det er svært at skabe en sund forretning på at drive forlystelsespark i øjeblikket, og det bliver sikkert ikke lettere med alle de “fun parker” der skyder op i den danske sommerland. Jeg synes det ville være en skam om ikke Aalborgs gamle forlystelse overlever, dels fordi den ligger inde midt i Aalborg centrum, men også fordi den er så integreret en del af alle børn og voksnes historie i Nordjylland. Jeg synes måske nok, at det var på sin plads om den lokale City forening skød lidt penge ind i foretagenet, det vil være med til at fastholde de handlende og turisterne inde i centrum…


En blomst fra den gamle have

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>