Get the Flash Player to see the slideshow.

Nuuk, Cape Town, Salzburg og Agger…

Det er nogle dage siden siden, en uge faktisk, men dagene har det med at tage hinanden, og i det her vejr er det bestemt ikke bag skærmen jeg bruger dem.

Det sidste år har jeg været mange forskellige steder i verden. Syd Afrika, Grønland, Norge, Østrig  (se rejsedagbogen) og nu sidder jeg på et hotelværelse i hjertet af London med politibiler rygene om ørene – En mand er gået amok på “Kings Road” lige i nærheden. Han sidder og skyder efter politifolk fra en ejendom, gad vidst hvad der får en mand til det…

På vej her til i taxi, tænkte jeg lidt over det år der er gået, og alle de steder jeg har været, hvor mange store oplevelser jeg har haft. Det hele sat i perspektiv af en rejse jeg havde i sidste weekend . Jeg havde besluttet at tage en tur ned af “memory lane” besøge de steder jeg er vokset op.

Turen gik vestpå, middagsmaden blev spist på rastepladsen ved Vejlerne, hvor jeg fangede en ganske tam Svale med mit kamera.

Målet var en lille hytte helt ude ved Vesterhavet ved en lille by af navnet “Agger”. Stedet er ikke langt fra den by, hvor jeg brugte det meste af min barndom og en del af min ungdom. Jeg er opvokset i Hurup som ligger midt i mellem Limfjorden og Vesterhavet. Undervejs mod Agger stoppede jeg ved det hus, hvor jeg boede med mine forældre. Jeg har ikke været der i mange år, så jeg ringede på og præsenterede mig. Den ældre herre som købte huset efter mine forældre bor stadig i huset. Han havde heldigvis ikke noget imod, at jeg kikkede rundt. Min første tanke var, hvor lille det hele virkede i forhold til min hukommelse, jeg mente huset og mit værelse havde været meget større.

Mine forældre har en lille fiskerhytte ved havnen i Agger, helt uden bekvemmeligheder såsom strøm og vand. Hytten byggede de tilbage i 1978 i en lille koloni der bestod af de nærmeste venner og naboer med hver deres hytte. Formålet med hytterne var fra officiel side, at de skulle fungere som fiskehytter, hvor fiskerne fra havnen kunne opbevare deres grej. Nogle af dem bliver også brugt til dette formål, men mange har også fundet anvendelse for lidt mere hyggelige former, det var også mit formål.

Hytten har ikke set skyggen af vedligholdelse siden den blev bygget i 1978, og et par oversvømmelser fra fjorden, har sammen med tidens tand, gjort sit for at give hytten et lidt rustikt look :-)

Ikke lige det mest luksuriøse udgangspunkt for en weekend i området, og det er desuden forbudt at overnatte i hytterne, det gjorde jeg heller ikke så havnefogeden kunne se det…. Heldigvis er hytten pæn og nogenlunde ren indvendig, og diverse aflagte møbler gør den brugbar til mit formål, og jeg havde en luftmadras med…

En stor del af området er udlagt som nationalpark og dermed beskyttet, det var i dette område jeg skulle på oplevelsestur. Først en tur ud langs Agger Tange mod Thyborøn som i sig selv er en smuk tur. Et stykke ude af tangen som er 10km lang, findes en meget lang mole som i området er kendt som “den lange mole” sjovt nok :-) Molen strækker sig 1 eller 2km, ud i havet lige ved Limfjordens udløb.

Fantastisk lys giver fantastiske billeder!

På vejen tilbage langs tangen måtte jeg stoppe og forevige den smukke solnedgang..

Tilbage i hytten efter Havnefogeden var gået i seng, var det også tid for mig til at krybe under dynerne. Ganske koldt var det, men iført termoundertøj lykkedes det mig, at få en nogenlunde nattesøvn. Tidligt op næste dag og starte med et bad på havnen, og dernæst rundstykker fra bageren – herligt! Pulverkaffen gav mig varmen inden jeg igen hoppede i bilen og kørte ud i det blå. Nordpå langs de små grusveje i området er en enestående naturoplevelse, og jeg nåede både at se kronhjort og nogle rådyr.

Af små veje nåede jeg til Hanstholm, hvor jeg sluttede ved det gamle fæstningsværk tyskerne lavede under den sidste verdenskrig. Desværre er der ofte havgus ved Vestkysten, og den dag ingen undtagelse, det blev pivkoldt og solen forsvandt i disen. Jeg besluttede at pakke sammen og køre mod min varme seng i Sdr. Tranders, og undervejs gøre holdt ved en af mine barndomsvenner fra Hurup. Preben og hans kæreste Ingerlis havde lovet aftensmad, så det var en herlig afslutning på en oplevelsesrig weekend i naturens tegn.

Nå ja for at vende tilbage til indledningen, så har jeg været langt omkring det sidste år, men alligevel har den weekend givet mig nogle af de bedste oplevelser i det år, det er ikke nødvendigt at rejse jorden rundt for at finde oplevelserne. Det er nok at pakke en taske og drage ud et sted i det danske land, og nyde den natur vi er forkælede med..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>