Get the Flash Player to see the slideshow.

En ægte forfalskning

Jeg falder af og til over et menneske som mener at have den rette opskrift på lykke.. Man skal bare finde en partner og leve lykkeligt sammen til  verdens ende.. Hygge bindes naturligt sammen med et par glas rødvin, ferien holdes i varmen – og så længe vi bare er to om at nyde den lykke, så går det hele alt sammen.. Mest af alt så bliver jeg forskrækket over, at der findes mennesker som binder et liv og en lykke op på den slags forfalskede glansbilleder af en virkelighed. Tænk sig at gå i nutiden, eller nuet som det så populært hedder, og så ikke være tilstede, hele tiden være på jagt efter den der partner som binder det hele sammen.. Vi er heldigvis alle forskellige, og har forskellig selvstændighed i at leve livet, men jeg vil da godt nok være ked af, at det skulle være nødvendigt for et godt liv, at have en fast partner ved sin side..


Pink Floyd Project på Skråen

Er det ikke en ufuldstændig personlighed som først er hel og lykkelig når “man kan være noget for andre”. Jeg forstår godt ideen med at ofre sig – du får hvad du giver, men at basere et liv på at give så man kan føle sig lykkelig, er ikke lige min måde at se verden på, eller mig selv. Jeg bliver ikke mere hel af, at dele mit liv med en anden. Mest af alt så får jeg stimuleret den sociale del af mig, som gerne vil spejles i et andet voksent menneske. Nok om det.. Andre må leve deres liv som de vil, når bare jeg får lov til at leve mit..


Pink Floyd Project på Skråen

For længe siden købte jeg billetter til en koncert på Skråen, og havde lykkeligvis glemt alt om koncerten indtil Martin hviskede mig i øret, at det var kommende lørdag vi skulle afsted. Pink Floyd Project er en af de bedste forfalskninger jeg har oplevet, hvis man da kan tale om det.. Jeg har set den ægte vare i Parken tilbage i tiden, og var imponeret.. Jeg har set PFP en del gange efterhånden og de imponerer mig også hver gang – forfalskningen er på mange måder bedre end det originale setup, både teknisk og musisk, er de her håndværkere fantastiske.


Pink Floyd Project

Denne gang var koncerten bygget over temaet “Roger vs. Gilmoure” + albummet “Wish you were here”. Sådan går 3 timer alt for hurtigt! Publikummet sådan en aften er en smule gråhåret, det er ikke de unges musik, men alligevel sniger der sig altid et par flippere ind over, som forsøger at forstå en stemning og en tid de ikke selv var en del af..

Jeg har i denne uge fundet plads til endnu en forfalskning… For nogle måneder siden fejrede jeg min nye status som single, med det ultimative møbel for mænd-som-bor-alene. Jeg bestilte den klassiske og berømte Ox- chair hos Voga.com i England. Jeg får aldrig råd til originalen, og så må man jo gå efter det næstbedste som er næsten lige så godt, og 6 – 7 gange billigere..

I Danmark er design klassikere og andet beskyttet en del bedre end i udlandet. Derfor findes der ikke en kopi produktion af møbler og andet i Danmark, men i takt med internettets udbredelse og globaliseringen, så er det nu heller ikke nødvendigt at lade sig begrænse af lokale love og regler. Det er forbudt at producere møblerne i Danmark, men det er ikke forbudt at have dem, eller købe dem i udlandet. Ophavsretten beskytter et møbel i Danmark i 70 års efter designerens død, hvilket Frits Hansen og andre tjener tykt på. I England er ophavsretten heldigvis begrænset til 25 år. Jeg har ingen skrupler i den retning.


En kasse fra Voga.com

Og da slet ikke når avancerne ender op i flere hundrede procent, så minder det mest om åger, og ikke så meget om kvalitet.. Jeg har givet under 8000.- for stolen, i samme konstellation koster den uforfalskede ægte stol omkring 75.000.- hvilket jo er en del mere må man sige.. Er det så af en bedre kvalitet.. måske, men ikke en faktor 10 bedre som prisen ellers anskuer..

Stolen beskrives: Oxchair blev præsenteret i 1960 og er tegnet af Hans J. Wegner. Oxchair har en overlegen og ekspressiv formgivning med en avanceret konstruktion, der var forud for sin tid. Stolen var en produktionsmæssig udfordring, der først blev løst da Erik Jørgensen overtog produktionen af stolen i 1989. Altså en stol der har mere end 50år på bagen..


Nu begynder det da at ligne en stol..

Jeg har ikke været så bekymret for kvaliteten, da jeg har set andre møbler handlet samme sted, og de har bestemt været i orden.. Nå men DSV ringede en torsdag eftermiddag, ca. 14 uger efter jeg bestilte og betalte for stolen. De havde en stor lastbil holdende udenfor mit hus, og manglede en til at tage imod den store kasse.. Det tog mig ca. 3 min at komme hjem!


Stolen på sin endelige plads i stuen akkompagneret af en ny AJ lampe..

Min bekymring gik mere på, om nu også stolen passede i mit hjem, da det er et noget markant møbel, men heldigvis passede stolen som fod i en hose, og man sidder fantastisk i den..  Nu mangler jeg så bare et Kartell – Componibili bord i hvidt, og så er den detalje vist på plads..

Der er ikke noget kunstigt over mit liv, men jeg omgiver mig gerne med ægte forfalskninger – virkeligheden er den du oplever, ikke hvad andre fortæller dig, eller fortidens landvindinger.

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ En ægte forfalskning ”

  1. Tillykke med det nye husdyrhold i stuen – ææælsker Ox Chair!

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>