Get the Flash Player to see the slideshow.

Snolder, dæk og en grum fortid

En hektisk uge, og ikke mindst weekend må man sige.. Arbejdsmæssigt uden de store udfordringer, årets udviklingssamtale skulle overståes uden de store landvindinger… Jeg havde valgt at tage fri fredag, og holde tidlig weekend med mine børn..

Det havde jeg selvfølgelig en plan med.. Min søster havde i mange år en kæreste som er så ferm til at skifte dæk, at han har gjort en levevej ud af det. Han bor i dag på Fyn, og da mine sommerdæk er blankslidte, så var der lidt idé i  at jøre derned og skifte mine dæk til nye, og til favorabel pris..

Når jeg nu var på de kanter, så var det jo oplagt at fortsætte til grænsen og handle til Frederiks konfirmation som er nært forestående.

Jeg kørte derfor op til mine forældre først på ugen, skiftede vinterdæk ud med sommerdæk og var så klar til den lange tur.. Men sådan skulle det ikke gå.. Da jeg havde baghjulene af, kunne jeg se den var helt galt med mine bremser.. Underligt de ikke har givet mere larm af sig.. Jeg har godt nok undret mig over en dalende brændselsøkonomi, men det kan jo skyldes så meget, og det gjorde det.. Mine bremser var nærmest groet sammen bag i, og gav en stor friktion som koster dyrt i brændstof, og så er gode råd jo dyre.. Jeg kunne ikke køre til grænsen i den tilstand.

Nå skidt jeg fik googlet mig frem til nye dele fra Krogslund, lånte en lift hos mine venner i MG centret, og gav mig så i kast med at skifte bremser. Det gik uden problemer, og efter en times tid havde jeg så sparet omkring 2000.- på en værkstedsregning..

Så røg forlyset.. Jeg havde heldigvis i forvejen bestilt nye Xenonpærer på nettet, hvor de koster langt mindre end hvad de koster herhjemme… Den sidste jeg fik skiftet på værksted kostede 1100,- og så kom montage oveni.. Jeg havde fundet to på eBay til 480..- langt under det halve for 2 som var magen til.  Eneste problem med at skifte pærer på en  VW er, at jeg skal have hele kofangeren af!

Torsdag morgen vågnede Josefine med feber, og jeg havde bange anelser i forhold til turen om fredagen, men vi aftalte, at var hun stadig syg, så måtte vi jo pakke hende godt ind i en dyne..

Fredag kom, og Josefine var ok frisk, og vi kørte hjemmefra kl. 07:40 og kørte mod Odense, hvor vi var fremme kl. 10. Jeg fik hilst på min tidligere svoger, mens en af hans folk skiftede dæk på min bil. Det tog vel en times tid inden vi var på vejen igen, og vi fortsatte mod Flensburg og alle grænsebutikkerne..

Jeg har et underligt forhold til grænsehandel, da jeg var barn, var det en hel nationalsport, og der var mange penge at spare. I dag er det vist mest for syns skyld, og der skal handles stort inden det kan betale sig. Men med regeringens nye fedt skat, så kan det godt svare sig at købe dåsesodavand, og det var planen at fylde bilen til randen!


Mindesten i Frøslevlejren 

På vejen dertil passerede vi Frøslev, og Frederik gav udtryk for, at han gerne ville se lejren, grundet den store interesse han har for Anden Verdenskrig (arvet efter mig). Jeg lovede ham, at vi kørte derind på vejen tilbage fra shopping.

Jeg nåede at bruge omkring 2500.- i grænsebutikkerne inden vi kom  derfra, og ungerne brugte en del af deres egen opsparing også, så det var en stationcar der var lastet til kanten som kørte derfra. Jeg tror vi havde omkring 25 rammer dåser af forskellig karakter, og der foruden en masse andet, lige fra Cognac til Nutella..


Frederik ved et gammelt maskingevær

Omkring kl. 15 parkerede vi ved Frøslevlejren, og brugte herefter et par timer på at gå rundt og se udstillingen. Vi var de eneste turister i området, så der var helt stille. Solen bagte ned fra en klar forårshimmel, og det var ganske skønt!


En sovesal i lejren

Det er rigtig mange år siden jeg sidst var i lejren, jeg har været der med mine  forældre som barn, da vi var på ferie i området, og har siden været der med skolen også. Jeg er lige så fascineret af krigen som Frederik, og synes det er en ganske spændende udstilling de har.


Barakchefens skab

Op mod 12.000 danskere passerede gennem lejren fra august 1944 og ind til krigens afslutning i maj 1945. En stor del af dem kom fra det danske militær eller politiet.


Fælles vaskerum

Vi kom gennem udstillingen og kast os i kast med sidste stop inden vi skulle hjem. Jeg havde nemlig endnu en plan, nu vi alligevel var i området.. Fredericia hallerne var vært for et stort stumpemarked. Det åbnede godt først om lørdagen, men da vi kender folkene fra MG Centret, fik vi lov til at komme ind og kigge.


Jaguar E-type 4.2liter – My car!

Jeg havde håbet at se nogle smukke Triumph motorcykler, men dem var der nu ikke mange af. Frederik derimod var meget begejstret over, at se Puch klubben Danmark havde en stand med flere forskellige modeller.


Gammel Puch Flagskib med blæserkøling

Frederik er helt vild med især den gamle Puch maxi, og den skal have mælkekasse bag på, de er åbenbart blevet retro igen.. Jeg kørte selv på en i nogle år, og endte da også op med at køre galt på den, ødelagde det ene ben, og har stradig mén efte det..


Et par gamle  BSA motorcykler – smukt restaurerede 

Vi brugte en times tid i de kolde haller, som endnu ikke var varmet op af solen. Det er skønt det igen er sæson for alt den slags, stumpemarked, mc udstillinger og træf.. Jeg glæder mig!

Turen hjem gik udramatisk, jeg forsøgte at holde lav profil med den tunge bagage, der var jo ingen grund til at invitere politiet til at veje efter om jeg overskred grænsen for hvad bilen må køre med. Vi nåede hjem 12 timer efter vi var taget afsted, havde kørt 720km, og havde haft en rigtig god dag.

Frederik’s konfirmation kommer tættere på, og jeg synes der er meget vi endnu mangler at lave, men nu er vi da et skridt videre i planerne.

Jeg sidder i lufthavnen og skriver dette, er på vej til London til en workshop derovre, og glæder mig til at komme ud og se verden igen, London er jo ikke noget skidt sted at starte..

 

Nå ja glemte jo helt hvorfor jeg er så fraværende i øjeblikket – det er blevet Triumph tid


Opstart efter en lang vinter..


Første rigtige tur – Josefine er med på bagsædet

 

 

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Et Svar til “ Snolder, dæk og en grum fortid ”

  1. Incredible! I’m really enojying the layout of your weblog. Are you using a custom made theme or is this freely available to all users? If you don’t want to say the name of it out in the public, please be sure to contact me at: . I’d really enjoy to get my hands on this template! Many thanks.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>