Get the Flash Player to see the slideshow.

Påske og Kontrast

Der er sgu ikke megen ballede herinde i øjeblikket, men det er jo nok ganske positivt – jeg har travlt med alt muligt andet.. Påsken har været over os, og nu er den væk igen. Jeg kom hjem fra London op til en weekend, og den forsvandt også ret hurtigt, jeg  nåede både stumpemarked i Herning, og fødselsdag i Hjerm..

Jeg har fået skruet en del på min gamle mc, så nu er den bestemt klar til foråret, så mangler jeg bare, at foråret indfinder sig – igen! Påsken har været kold, blæsende, men heldigvis næsten tør. Det er ikke vejr for motorcyklister..

Nu sidder jeg her på bagsiden af den her påske som er blevet brugt på meget lidt. Vi har faktisk ikke foretaget en helt masse.. Josefine og jeg har malet et par vægge i huset i noget som skulle være en “antrasit” grå farve, det er den bestemt ikke, men nu får den lov at sidde indtil jeg finder på noget andet.


Kunst på kunsten

Påsken blev også startskuddet til det jeg kalder “kostbevidsthed”. En lang vinters singleliv med alt hvad den indeholder af friheder til hvad-som-helst, har sat sine spor, sammen med min knæskade og et rygestop for 1½ år siden som jo ødelagde min gode forbrænding en smule.. Jeg har haft en god vinter sådan rent vægtmæssig, kan sagtens fylde mine bukser ud, og det er ikke kun muskler der tynger..

Min knæskade har drillet og taget en del af min motivation, hver gang jeg har haft en formmæssig fremgang, så er jeg altid blevet sat tilbage igen af skaden, men nu ser det ud til, at jeg med det træningsprogram jeg bruger, omend ikke helt kan fjerne den, så holde den i ave, så jeg kan komme ud at løbe og ikke mindst få lidt distance på mine løb.


Marc Quinn’s figurer er helt forrygende!

Jeg har sat mig et mål om at komme i form og vægt inden sommer, det giver mig 3 måneder til at ændre lidt på min livsstil.. Jeg er typen der griber den slags meget metodisk an, kan ikke bare “gøre” uden at måle.. Et er at smide chokofanter og cola, det kan jeg godt et stykke tid, men skal jeg fastholde motivationen i at gøre det, så skal jeg kunne se eller mærke det.

Jeg er samtidigt opvokset i en tid og en familie, hvor mad det var noget man spiste for at kunne arbejde, og gerne fysisk. Derfor har jeg ikke megen begreb om kost, og planlægning af kost. Med alderen, rygestop og magelig livsstil, så er det blevet nødvendig, at forholde mig til kosten også..


Marc Quinn’s voksfigur

Hvad gør man så… Enten kunne jeg jo kontakte en kostrådgiver, vægtkonsulenterne, en diætist, eller bare læse en masse om kost på nettet.. Det  har jeg forsøgt og det er hamrende kedeligt.. Kcal Cal cal protein osv, jeg vil hellere bruge min tid på noget andet.. Jeg har læst, at jeg bare skal undgå kulhydrater, men det synes jeg lyder lidt søgt, og da jeg også næsten dagligt træner, så har jeg brug for kulhydraterne også, så det var heller ikke vejen frem..

Jeg kan sagtens tabe mig på en kur, har prøvet det en del gange efterhånden, men det synes jeg heller ikke er vejen frem.. Jeg vil meget hellere lære at spise rigtigt, kende forholdet mellem protein, fedt og kulhydrater, samt mængderne af mad jeg kan spise for at holde min vægt så nogenlunde stabil..

Jeg har fundet en side på nettet kaldet “madlog.dk“, det er en betalingsside, men det er jo bare yderligere en motivation.. Jeg prøvede deres demo og var ikke så meget i tvivl om, at det var min vej frem..


En demonstrant fra første finanskrise

Jeg indtastede mine data, vægt, højde, alder og meget køn. Herefter var det så bare at indtaste mit ønskede ugentlige vægttab og gå i gang derfra.. Vægttabet har for mig ikke været det vigtigste i den her proces, men det er bestemt en motivation, så jeg besluttede at gå efter maksimal vægttab uden at miste muskelvæv.


Skærmbillede fra madlog.dk

Det fede ved siden er, at jeg ikke selv skal sidde med regnemaskine og prøve mig frem. De fleste madvarer er gemt i sidens database, og det er bare at indtaste navn og vægt, og så beregnes værdierne automatisk. Det kræver selvfølgelig en vægt i første omgang, indtil man kender vægten af de måltider man typisk indtager, men efter en uge, er meget af det rutine.

Efter en uge med dette hjælpeværktøj må jeg sige, at jeg er blevet meget klogere på den mad jeg indtager, og ikke mindst mængden.  jeg synes ikke at jeg spiser mindre, men til gengæld langt mere målrettet. Kulhydraterne har været den store synder i min kost.. Jeg har altid kunne spise lidt ris, pasta, et stykke brød eller et glas cola.. Faktisk så meget, at det fylder meget mere end hvad jeg ellers indtager af mad, det var lidt en forskrækkelse..

Efter en uge har jeg tabt langt mere end jeg havde håbet på, mit blodsukker er nu så stabilt, at jeg ikke har de der døde perioder på dagen som jeg plejer at have. Mit løb er blevet bedre, min vægttræning også.. Jeg har svært ved at pege på negative sider af det program. Det skulle da lige være lysten til slik, eller et stykke lyst brød med en fed ost, men det skal nok komme, når jeg har stabiliseret min vægt på mit mål. Så er der nemlig også plads til det sjove..

Jeg havde fornøjelsen af begge mine børn i påsken, og det er ligesom med til at bestemme udfaldet af de aktiviteter der skal foretages. Af officiel karakter, har der kun været en biograftur, hvor vi alle så Hvidstensgruppen.. Josefine græd et par gange, Frederik havde også fugtige øjne, og alt i alt så var det en stærk film om en hård tid. Jeg bryder mig ikke om instruktøren, hun er for rabiat som person, men filmen er god, og bestemt anbefalelsesværdig..

Eneste voksne islæt denne påske, var en hurtig beslutning om at tage på “kunsten” – det der tidligere hed Nordjyllands kunstmuseum. Marc Quinn er om ikke helt ukendt i min verden, så næsten da, det er lykkedes at få en række hans værker på udstilling, og en god ven mente vi skulle se den udstilling.


Marc Quinn

Det kan godt være befriende ikke at kende en kunstner særligt, på forhånd. Sådan er det med Marc, og jeg fik en på opleveren af udstillingen. Man kan ikke tage derfra uden at tage stilling, det er kontraster og konflikter mere end andet der kendetegner hans kunst. Mennesker der ændrer på naturens værk, handicappede og andre som træder ved siden af det “almindelige” er alle motiver for hans kunst..


En gravid mand

Sådan går en påske jo hurtigt, og jeg slap heldigvis lidt lettere igennem den..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>