Get the Flash Player to see the slideshow.

De voksnes rækker

Om ikke en måned, så tæt på da, det er længe siden jeg har slået mine folder herinde.. Og det er ikke fordi jeg er ude at nyde det gode vejr! Vinteren vil ikke slippe sit tag i det danske forår, temperaturer i april – maj på 10 grader i dagtimerne, er ikke normal kost.. Det er derfor heller ikke min motorcykel jeg har brugt alt min tid på.. Store bededags ferien var den første rigtige mc uge, og der var et par større arrangementer i det Nordjyske.


Åbning af Fårup Sommerland – set fra ryggen af en mc

Der  var et sammenfald, så åbning af Fårup Sommerland, og Ulvenes paradekørsel gennem byen, skulle foregå samme dag. Heldigvis var det tørt den dag, og jeg fik det passet ind således, at jeg kunne nå begge dele. Turen til Fårup startede kl. 09:00 fra Lundby Krat, og turen rundt i Aalborg startede kl. 16 med P-pladsen ved storcentret som startpunkt. Jeg havde Josefine med på bagsmækken til Fårup Sommerland, og vi fik et par hyggelige timer sammen deroppe.


Store bededagsløb i Aalborg

Siden da har jeg ikke haft megen ro til hverken det ene eller det, og det både mentalt og praktisk. Jeg har haft nok at se til i forhold til Frederiks konfirmation, som løb af stablen her i weekenden.

Frederik havde to ønsker til sin konfirmation. 1. Hans mor og jeg skulle holde det sammen, og 2. det skulle holdes hos mine forældre. Begge dele gjorde det kun billigere, så kunne vi bruge penge på gaver og mad i stedet, så det passede mig fint!


Sådan startede vi ud..

Jeg allierede mig allerede sidste år med min kammerat Rasmus, og hans talent som kok i et køkken, havde også borde og stole på plads, men valgte alligevel at leje, det gør alt lidt lettere.


Og sådan så det ud da vi var færdige..

Det er faktisk først her på den anden side af konfirmationen, at jeg kan mærke, at det har trukket lidt større lodder på min energi end jeg havde forestillet mig. Et er alt det praktiske som jo selvfølgelig skal klares, men der er også hele det mentale i, at skulle forberede sin søn på at træde ind i “de voksnes rækker”, og i den forberedelse ligger også det, at skulle forberede sig selv på, at ens søn træder ind i de voksnes rækker.. Det har fyldt mere for mig end jeg havde troet..


Dagens konfirmander i Gistrup kirke

Dels skal jeg jo så småt begynde at skubbe Frederik ud af reden, og dels skal jeg forberede ham og forsøge at få ham til at tage det ansvar der følger med til at blive voksen. Jeg har haft mange tanker om talen, hvordan skal den strikkes sammen… Rar, overfladisk, udglattende, ærlig, eller hvad man nu fortæller til sin søn i en tale, hvor så mange andre lytter med..


Frederik med nykæmmet hår og blå skjorte..

Nå men dagen oprandt, og vi skulle være i kirken kl. 10:30, konfirmanderne lidt før af hensyn til fotografen – jeg fulgte efter.. Gistrup kirke er i mine øjne en meget kedelig og ucharmerende kirke fra en tid med pædagoger og fyrretræ, men heldigvis var den fyldt til randen, så man bemærkede det ikke synderligt. Mine forældre var med i kirken, Frederiks onkel og moderens nye kæreste..

Jeg kan ikke huske meget fra min egen konfirmation, men jeg er sikker på, at ceremonien er nogenlunde den samme, jeg fik taget et par billeder undervejs. Ceremonien tog en times tid, og vi mødtes udenfor efterfølgende. En del af Frederiks venner stod udenfor og tog imod.


Frederik, Frederiks farmor og farfar udenfor kirken

Jeg havde lånt en åben MG til at køre drengen standsmæssigt op til mine forældre. Jeg havde godt nok foreslået ham min MC, men han ville ikke have ødelagt sin frisure, så et andet engelsk køretøj måtte træde ind.. Vi hyggede os hele turen derop, snakkede om dagen og nød det gode vejr, som heldigvis var med os hele dagen.


Forretten anrettet på tallerken – tapas

Gæsterne var inviteret til kl. 13, og vi havde i tankerne, at vi skulle starte ud med forretten kl. 1330 – folk var sultne! Derefter var planen, at Frederik pakkede gaver ud, og jeg riggede projektor og lyd til, så den præsentation af billeder og videoer, jeg havde planlagt med Frederiks mor, kunne præsenteres.  Jeg har brugt en DEL timer på at lave den præsentation, finde billeder, klippe og redigere video, koble musik ind over, og ikke mindst talebobler til billederne, men var også ganske godt tilfreds med resultatet..


Vores præsentation med billeder, video og lyd til Frederik

Talen og præsentationen husker jeg ikke meget fra, jeg var “på” og så går tiden jo hurtigt.. Men der gik jo nok hurtigt et kvarters tid eller mere med billeder, video og min afsluttende tale til drengen.. Jeg fik sagt det jeg ville til Frederik, og håber han fik noget af det med derfra til senere brug. Gør han ikke det, så har jeg alligevel fået en masse ud af at holde talen..


Hovedretten kom på..

Min far holdt sin tale efter min, og derefter kom Frederik med sin takketale, og Josefine sagde også et par pæne ord, det synes jeg jo er beundringsværdigt, at de to poder tør stille sig op på den måde, og holde tale.. Hovedretten gik lige så hurtig som forretten, og der blev spist op!


Desserten var der ALT for lidt af

Jeg tror jeg nåede hele rækken af gæster rundt – 46 var inviteret. Sidst på eftermiddagen måtte jeg afsted til bussen efter en flok af Frederiks kammerater, som også ville dele dagen med Frederik. De havde både gaver, telegrammer og taler med, jeg synes det er fedt de har det sammenhold!


Drengene og konfirmanden i lånte fjer..

Sådan en dag går alt for hurtigt, og inden vi fik set os om var klokken blevet 20. og de fleste gæster tog hjem. De nåede ikke at få de mange pølser vi havde købt til at skrub af mad, men de havde fået muligheden for en hyggelig dag..


Dagens konfirmation – glad og tilpas


Fra en anden vinkel, ser han også glad og tilpas ud..

Bedst af alt, så lykkedes det mig at tage røven på drengen! Et var at Niarn brændte mig af det fede læs! Jeg havde haft en aftale om en videohilsen, men hørte ikke fra ham på trods af gentagne rykkere.. Et andet var den Puch Maxi vi havde købt til ham, den havde han ikke lige set komme.. Og han og de andre drenge, brugte en stor del af eftermiddagen på den.. Knallerten er et far/søn projekt, vi har godt et år til at renovere den fine knallert, så den måske ikke fremstår fabriksny, men i det mindste er nylakeret, rustfri og fuld funktionsdygtig.


Rød Puch Maxi – med original mælkekasse!

Jeg, vi, han havde en rigtig god dag, og det var jo formålet udover at bekende sig til den kristne tro. Jeg ved ikke om der var noget vi ville gøre anderledes, jeg tror det ikke.. Næste gang er det Josefines tur, det bliver helt sikkert en helt anden konfirmation, hun har helt andre forventninger til sådan en dag.


Dagens videoer..

Ovenstående indeholder udpluk af de film der blev taget i løbet af dagen. Der er vel en god halv time med alt fra ankomst, powerpoint præsentation og tale fra forældre.. Ikke fantastisk aktuelt for de fleste, men godt for konfirmanden, når han om 20 år er blevet så meget klogere, og lige har brug for at se, hvad hans gamle far sagde til ham dengang i hans indgang til de voksnes rækker..

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>