Get the Flash Player to see the slideshow.

Bodyage eller bodylanguage..

Juni måned som jo om nogen er en smuk måned, hvor alt er grønt og står i blomst, grundet sol og varme, er nu rejst til de varme lande, og er afløst af kulde, blæst og regn! Jeg ved ikke om det er fordi vi forventer for meget i de nordiske lande, men i marts måned var der 16 grader, det er der også nu 3 mdr. senere, det er sgu da ikke til at holde ud! Det kan i øvrigt også ses på antallet af fotos jeg tager.. I juni måned har jeg kun været afsted 3 gange, og det er meget lidt.. Derfor er det også så som så med fotos i dette indlæg..

Det er ikke meget min mc kommer ud på den danske veje i det vejr, så jeg har istedet brugt energien i  huset, hvor jeg jo altid kan finde et eller andet der skal klares. Denne gang var det mit halvtag som jeg lavede sidste forår, det har hele tiden sendt regnen direkte ned på fliserne, istedet for at gå i en tagrende, og ned i et afløb..

Efterhånden er sandet omkring fliserne skyllet væk, og jeg måtte gøre et eller andet.. Motivationen manglede lidt, indtil jeg fik fortalt, at regnvand er rigtig godt at vaske bil og  mc i, da det ikke efterlader kalkpletter! Det er da genialt, og straks gav mine tanker sig i kast med at finde på en løsning..

Tagrenden blev hurtigt monteret, men opsamling af vandet var et andet og større problem.. Der er umiddelbart ikke noget afløb jeg kan koble på, altså uden at grave.. Men som jeg huskede det, så løber der et afløb fra garagen og over til en samlebrønd ved huset.. Sådan ca. 30cm nede..


Det ser jo ikke ud  af alverden..

Jeg løftede nogle fliser og startede ud med at grave.. Nogen tid senere, ramte jeg afløbet i godt 1 meters dybde! Det betød, at jeg måtte lægge fliserne om, og nu jeg var i gang, så trængte de faktisk til det.. Jeg fik hentet noget sand hos mine forældre, en vandtank hos Harald, og brugte så en weekend i skiftesvis regn og sol på, at få koblet afløb, vandtank og lagt fliserne på ny.. Det der skulle tage nogle få timer, endte med at tage en hel weekend + et par aftener oven i.. Men så har jeg også en genial løsning, som alene i denne weekend har hentet mig 200 liter rent vand til vask af min kære mc, og så er det godt til planterne også ..


Det endelige resultat – nyt sand under fødderne!

Om det var alt det fysiske arbejde, eller noget helt andet der førte til et noget overraskende fedt resultat af min sundhedstest i fredags, skal være usagt, men jeg er svært godt tilfreds med resultatet!

En gang om året får vi ansatte af min arbejdsgiver, tilbudt et sundhedscheck, hvor alt gennemgås, det være sig fysik, blodtryk og kolesterol.. Jeg har tidligere fået vist, at mit kolesteroltal var for højt af den vej, og er nu på medicin, så jeg tager det alvorligt..

Sidste år ved samme tid, fik jeg også taget testen og vidste godt på forhånd, at det ikke ville blive fantastisk godt! Jeg var stoppet med at ryge et halvt år i forvejen, havde en knæskade som hindrede mig i at løbe, og spiste jo nok mere end jeg burde, grundet mit rygestop.. Især chokofanter fyldte meget i min bevidsthed!

Dengang endte jeg op med en konklusion som sagde, at “Din sundhed bør forbedres, og ligger klart under det anbefalede“, og en bodyage på 47år, altså en generel sundhedstilstand som var noget dårligere end min fysiske alder tilkendegav.. Den gik jeg og skumlede lidt på..

Faktisk så længe, at der gik det meste af et halvt år inden jeg fik taget en beslutning om at ændre på forholdene.. Til Frederiks konfirmation, skulle jeg jo i det fine sæt tøj, jeg havde købt i Monaco et par dage efter mit rygestop. Og uden at have målt efter, så var jeg rimeligvis sikker på, at jeg ikke kunne passe det uden besværligheder..

I den forbindelse trådte jeg op på min meget højteknologiske vægt, som kan måle hvad som helst, og endda meget nøjagtigt! Jeg ved ikke om jeg blev chokeret, jeg vidste jo godt den var lidt gal.. Det gode var, at jeg ikke vejede 100kg, det dårlige var, at det kom jeg nok til ret hurtigt hvis jeg fortsatte på samme måde..

Jeg har tidligere skrevet om madlog.dk, og anvendelsen af det værktøj til en ændring af min “livsstil”. Jeg tror ikke på, at slankekure virker alverden, det er lidt et engangsknald, hvor der hurtigt vises et resultat, som er svært at holde fast i. Jeg ved, at min hjerne er sådan indrettet, at den kun reagerer på fakta, og hvis fakta siger til mig, at noget er god kost, og andet ikke, så kan jeg indrette mig efter det. En generel opfattelse af at leve sundt, forstår jeg ikke helt, for hvad er sundhed?

Nå men jeg startede ud i marts, registrerede de fødevarer jeg spiste, fandt ud af hvad næringsindholdet i dem var, og hvad jeg ville leve med, og hvad jeg kunne leve foruden.  Ændrede ligeså så stille mine vaner i forhold til måltider og mad.. Levede nogenlunde frit i weekender, så det hele ikke blev for surt.

I løbet af kort tid, kunne jeg godt se min nye livsstil begynde at tage form. Jeg tabte mig en del i begyndelsen, og kombineret med løb og masser af vægttræning, begyndte min krop også at tage form. Vægttabet har været der hele tiden undervejs, nogen gange hurtigere end andre, men det har været der hele tiden..

Bedst af det hele i min ændrede livsstil, var ikke så meget at jeg tabte mig og kunne se det rent fysisk, det var også følelsen af vægttabet, og hvad det gjorde ved min fysik. Jeg kan igen løbe nogenlunde ubesværet, er ude på distancer på over 10km uden det rører mig synderligt. Trætheden i kroppen er væk, det ustabile blodsukker er væk, og jeg generelt et bedre velvære.

Jeg løber nu hver anden dag, og nyder det i den grad! Træner så med vægte de andre dage, og har fået en god rytme op at stå.. Så god, at jeg overvejer at fortsætte på den måde, og se hvor jeg havner.. Min krop har ændret sig markant, jeg kan næsten blive narcisistisk selvpjattet og nyde, at en så aldrende herre kan have så god og veltrænet en krop – jeg er i hvertfald ganske godt tilfreds.

Jeg vil forsøge at gøre en dyd ud af, at bevise, at Søren Kaalund den kvaksalver ikke får ret i sin antagelse af, at jeg ikke kom til at løbe eller stå på ski igen med mit knæ.. Lige nu (7-9-13) mærker jeg intet til mit springerknæ. Jeg håber det skyldes min intensive styrketræning som jeg gennemførte i vinters og indtil nu. Dette sammenholdt med mit vægttab, kan meget vel have givet mig det nødvendige skub i den rigtige retning..

Tilbage til mit sundhedscheck i fredags.. Jeg mødte op kl. 9 – fastende og sulten som en ørn! Jeg havde drukket ½ liter vand inden, som  jeg skulle, og gik så igang med testen. En time senere stod jeg med en færdig rapport som gav et helt andet resultat! Jeg har tabt 12 kg siden sidste år, hvor af de 8 kg er ren fedt! Mit kondital er steget fra 31 til 49, hvilket for en mand  i min alder er “Meget højt”


Mine kolesterolværdier som jeg har bokset en del med..

Endnu vigtigere var det, at mine kolesterolværdier som har været en del forhøjede de seneste år, nu er så godt på plads, at jeg scores til ideelt. Det er jo ikke helt uden betydning, når det er arveligt og min far har været ramt af blodprop..


Mit blodtryk er ideelt

Testlederen sad under forløbet med et stort smil på, og var meget imponeret af de målinger og værdier vi så gennem forløbet. Jeg forsøgte at holde lidt igen med begejstringen indtil jeg så det endelige resultat, og testlederens konklusion.


Den samlede vurdering

Jeg endte op med en “bodyage” på 38år, som er et samlet resultat af hele testen og et udtryk for, at min fysiske helbredstilstand er på højde med en 38 årigs, sidste år var den på 47år! Det vil i runde tal sige, at jeg er blevet 9 år yngre på 1 år, det synes jeg da er imponerende, og jeg er da også ganske stolt! I øvrigt den bedste fremgang på min arbejdsplads, blandt de 240 vi er..

Så i takt med en faldende bodyage, så oplever jeg et stigende selvværd og ikke mindst selvtillid, og det kan bestemt ses i mit bodylanguage – jeg står ikke tilbage for nogen i den sammenhæng : – ) Jeg red på en bølge weekenden over, og fejrede det på allerværste vis, spiste, åd og syndede mig gennem mad, slik og kager – man er vel ikke fanatisk…

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

3 Svar til “ Bodyage eller bodylanguage.. ”

  1. Det er fa’me godt gået Jens… hvem der bare havde en ryggrad som din.

  2. Tak Mette :-) det har nu ikke været så svært, lidt vedholdenhed og lidt fantasi i forhold til maden – resultaterne giver lysten og motivationen kraft

  3. Stærkt! Vil gætte på at din regntønde har været fyldt et par gange i denne regnfyldte tid ! Desværre :(

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>