Get the Flash Player to see the slideshow.

Tid er penge, og hvorfor mangler kvinder altid sko…

Tid er penge, sådan lyder et ordsprog, og jeg må af bitter erfaring sige det er sandt… Jeg er lidt træt af den her finanskrise som alene er skabt af sensationshungrende jounalister uden egen bolig, men med stor misundelse…

Vi har en økonomi i Danmark som er umådelig sund, arbejdsløsheden er i bund, men alligevel lykkes det at råbe “ulven kommer” så mange gange, at løgn bliver til sandhed.. Finansområdet er ude i storm, og ingen ved hvor vi ender. DERFOR valgte jeg i dag at refinansiere mine 1 årige flexlån i Nykredit, jeg kender renten nu, men ikke til december hvor de eller skulle refinansieres. Jeg tog tilbud hjem til 4.75% i rente og valgte at slå til, men jeg kunne ikke komme igennem telefonen, dernæst et møde med min chef, og så en time senere var renten steget til 5.05% i stedet – sikke da noget røv! 0.25% er meget når man skylder på den forkerte side af 1.5 mill :-(   Jeg har sgu ikke lyst til at betale for amerikanernes massive overforbrug de sidste 30 år..

Jeg havde lige brug for at komme med et surt opstød!

Jeg er endnu ikke færdig med den bog jeg har omtalt tidligere – “Stilhedens budskab“. Det er en bog fuld af guldkorn om åndelighed og sindsro. I aftes læste jeg lidt om det at være i “nuet” som jo lige er vand på min mølle. Det er herligt at leve i nuet, men svært at beskrive hvordan, jeg læste et afsnit i bogen som meget godt beskriver det.

“Opvasken, udtænkningen af en forretningsstrategi, planlægningen af en rejse  hvad er det vigtigste: aktiviteten eller det resultat, som du ønsker at opnå gennem aktiviteten? Dette øjeblik eller et fremtidigt øjeblik?

Behandler du dette øjeblik, som om det var en forhindring, der skal overvindes? Føler du, at du har et fremtidigt øjeblik, du skal nå, som er vigtigere?

Næsten alle lever sådan det meste af tiden. Eftersom fremtiden aldrig kommer bortset fra som nuet, er det en funktionsforstyrret måde at leve på. Det skaber en konstant understrøm af utilpashed, spænding og utilfredshed. Det ærer ikke livet, som er nu og aldrig ikke nu…”

For mig beskriver det meningen med nuet ret præcist, det er også meget den måde jeg arbejder på, eller den måde vi arbejder på i Nykredit. Vi har et mål, men det er faktisk mere processen med at må målet som har betydning, for det ændrer som regel vores opfattelse af en problematik, og vi ser den i et andet lys, så målet ender ofte et andet sted end udgangspunktet var, målet mister sin betydning og har ikke samme værdi..

Det samme gør sig gældende i min måde at angribe livet på, jeg har ofte mål at sigte efter i min hverdag, det kan være så simple ting som en skiferie i starten af det nye år. Det kan godt være den skiferie “kun” er 10 dage, men den fornøjelse jeg sammen med Martin har i at glæde os til turen, planlægge det hele, se webcams med den første sne, kikke skikataloger, søge udstyr og egentlig bare snakke om alt det vi skal prøve, er jo næsten mere vigtigt end selve turen, vi bruger langt mere tid på at glæde os og forberede os på turen, end vi kommer til at køre på ski. Der skal ikke mere til at ødelægge den tur end en forstuvet fod, men selv så basalt et problem vil aldrig kunne fratage os den glæde vi har haft undervejs, derfor er skiferien alene, ikke så vigtig som hele den proces der har skabt den.


Martin som sportskommentator på den sorte piste :-)

Jeg har en elendig disciplin når det kommer til at læse bøger, sjældent er jeg ved at læse mindre end 3 – 4 stykker af gangen. Når jeg kommer et stykke ind i en bog, så mister jeg interessen og det er noget helt andet jeg har lyst til at læse om, så lige nu har jeg gang i ovenstående, desuden en bog af Dalai Lama, Stephen King og så er jeg netop begyndt på “Hvorfor mænd ingenting fatter og kvinder altid mangler sko“. Jeg er kun nået nogle ganske få sider ind i bogen, men allerede nu er jeg sikker på den bliver et hit.

 Alene nedenstående citat er jo genialt! :-)

En kvinde er bekymret for fremtiden, indtil hun får en mand.

En mand er aldrig bekymret for fremtiden, før han får en kone.

Jeg har intet problem med at genkende min side af det citat, jeg er sikker på de fleste kvinder også kan nikke genkendende, jeg kan da i hvertfald komme i tanke om et par stykker der tænker sådan..

Siden 60′ernes kvinde frigørelse, er antallet af kvindelige selvmord faldet med 34%, mens antallet af mænd der begår selvmord er steget med 16%. Alligevel råbes der stadig højt om ligeret og om hvor hårdt kvinderne har det… Tankevækkende ikke…

Hvis en kvinde offentligt stikker sin mand en lussing, tror alle han har gjort noget forkert. Giver den samme mand sin kone en lussing – ja så har han også gjort noget forkert… Tankevækkende ikke…


En rapsmark i Thy, jeg kan allerede savne maj

Go nat herfra :-)
[ad#3g]

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>