Get the Flash Player to see the slideshow.

Sig nærmer sig tiden..

Første advent er i dag, der er 24 dage til juleaften, og det sjove er at jeg lidt glæder mig til julen, sådan synes jeg ikke tidligere det har været, sikkert fordi jeg missede det meste af den sidste år, da jeg løb rundt på savannen i Sydafrika, blandt gnuer og gazellaer og ikke rensdyr og nisser..

Vi har allerede været tidligt ude, og har fundet det juletræ der passer sig bedst i vores stue, ungerne skal være sammen med mig i år, og det er jo deres fest. Jeg tror nu nok vi trækker nordpå til mine forældre, så slipper jeg for at smøre hele huset ind i andefedt og rødkål, og min mor er alligevel bedre til den slags mad end jeg er, og ungerne insisterer på at vi holder julen der..

HUSK NU AT TRYKKE PÅ BILLEDERNE!


Juletræ fra Greveparken

Ind i mellem undrer det mig, at jeg ikke dør lidt oftere…. Jeg har et eller andet med el og elektrochok i øjeblikket. Først var der elhegnet ved hestene i Støvring som kortvarigt slog benene væk under mig, og i søndags var den gal igen.. Jeg har to lamper på garagen som tænder automatisk i mørket når der er bevægelse i nærheden. Den ene af lamperne havde en defekt fatning som jeg ville skifte, og da det var midt på dagen, så jeg ikke nogen anledning til at afbryde strømmen først, lyset ville jo ikke tænde ved højlys dag… Og der var da heller ikke noget problem da jeg skilte lampen af, men det tog lidt tid inden jeg havde fået samlet de forskellige ledninger, og jeg mærkede da godt nok en let kløen i fingrene da jeg rodede med ledningerne, men ikke noget særligt… Da så jeg pludseligt ud af mit ene øje, at den anden lampe stille og roligt begyndte at lyse, det var åbentbart blevet mørkt nok til at lamperne tændes.. Den fortrød igen, og slukkede, jeg fortsatte med at samle lampen, men der var så mærkeligt stille og mørkt da jeg kom ind i huset efterfølgende, jeg havde slået HFI relæet, så på et eller andet tidspunkt havde jeg alligevel ledt strømmen fra lampen ned i jorden gennem min krop…. Kan være jeg skal respektere strømmen lidt mere, især i disse tider, hvor vi alle skal spare på energien..

Nå tilbage til julen… Jeg har fået logerende, julemanden har valgt at flytte ind hos mig, eller det vil jeg sige jeg faldt over ham i Bilka, og øjnede chancen for at slå to fluer med et smæk. Jeg fik en julemand som kunne pynte lidt i huset, men samtidigt var han stor nok til at holde mig med selskab når jeg går her alene… Nu er jeg ved at have vænnet mig til ham, men bliver jo lidt sær af at gå rundt alene… Og der var et par gange hvor han var ved at skræmme livet af mig, jeg havde glemt han stod der…


Vi er næsten lige høje…

Den seneste uge er forløbet stille og roligt, det er længe siden jeg har tilbragt en hel uge på kontoret, så jeg havde en masse løse ender der skulle samles op. Min kollega har været fraværende hele ugen, han har kobberbryllup med konen, den slags kræver stor forberedelse, jeg synes det var lidt mere tankevækkende, at to mennesker kan holde hinanden ud så længe, det kan jeg kun tage hatten af for.. Gad vide om jeg havner der en gang..

Det har været en uge i tændernes tegn, torsdag havde jeg både Frederik og Josefine med til tandlæge som de jo skal ind i mellem.. Josefine har en tandbyld som hun har døjet med et stykke tid, og nu skal tanden rykkes ud, så der kan blive ryddet op, og Frederik mangler åbentbart to tænder i undermunden som ikke ser ud til at komme, samt det ser ud til han skal have bøjle på for at rette lidt op de tænder der sidder i undermunden… Ser ud til mine gener er godt dækket ind hos Frederik, jeg gik selv med bøjle i min barndom, og som jeg husker det var det en kæmpe stor nakkebøjle som altid sad i vejen… 14 dage efter jeg fik den fjernet slog jeg iøvrigt de tænder ud den havde siddet der for..sort uheld…

Af samme årsag var jeg i går nede hos min tandlæge i Århus som jeg også er en af mine venner… Den krone jeg fik sat på dengang, er efterhånden ved at være moden til at blive skiftet.. Det tog ham 4 timer at fjerne den eksisterende bro, og ikke uden sværdslag. Den sad som støbt fast, hvad den jo også er… Han forsøgte først med en aftrækker som gav nogle store drøn inde i hovedet, det virkede så ikke, men gjorde mig ganske ør… Dernærst bedøvede han mig nærmest fra halsen og op, og gik så i gang med det der føltes og lød som en 220mm vinkelsliber, han fræsede to store riller ned i de stifttænder der holdte broen på plads, og så kunne han brække resten løs.. Det lyder drabeligt, og var det også, men jeg kan nu igen mærke min næse, og savler kun når jeg hælder hovedet på skrå..

Der er nu sat en midlertidig bro på, mens aftrykket af den nye sendes ned til en tandteknikker som skal lave en ny bro i hånden.. Jeg glæder mig til at se hvordan det endelige resultat bliver, men det irriterer mig lidt, at jeg var så vild i skolen, jeg burde have passet lidt på, så jeg ikke havde slået dem ud i første omgang.. På vejen hjem fra Århus stoppede jeg ved Ikea og synes jeg havde fortjent de roser der blev solgt udenfor centret, smukke er de yndefulde og stolte..

Martin og jeg var inde i byen igår som det sig jo bør at gøre når man er ungkarl, hvorfor sidde alene hjemme foran tv, når man kan tage i byen, høre live musik, og mødes med de andre singler vi kender… Det hygger vi os altid gevaldigt med, men julemåneden er altid lidt anderledes, det er et andet publikum der findes på de steder vi plejer at komme.. De er som regel temmelig visne og vælter rundt som kegler… Dem om det vi havde en hyggelig aften, og jeg er sikker på keglerne ikke husker en masse..


Skæve eksistenser er spændende

Søndag er min absolut foretrukne dag i ugen, det er den dag jeg slapper af og får tanket hovedet op til en ny uge, jeg forsøger altid at holde dagen uden aftaler, går og hygger mig herhjemme eller tager ud i det blå hvor der er højt til himlen.

I dag ingen undtagelse, vejret var helt perfekt til stemningfulde vinterbilleder, let diset og en svag sol i horisonten.. Jeg pakkede bilen med kaffe og kamera, kørte ud til Grønlandshavnen hvor jeg har tilbragt mange timer i enden af en fiskestang efter fladfisk og torsk. I dag er der ingen fisk i fjorden og min tidligere svigerfar som jeg fiskede med dengang, er i dag ramt af frontal demens i en grad, så han ikke kan huske hvad jeg hedder… Tiden går og alting ændres, men det er nu stadig rart at komme der ud til havnen og gå en lang tur..

I dag er der faktisk “adgang forbudt” på havnen, på grund af truslen for terror, fuldstændig gak, og et synligt bevis på, at de politikere der leder vores land burde komme lidt ud se hvordan livet leves ude i virkeligheden… Hele området er fyldt med bjerge af grus, tomme containere og gammelt skrot, hvor er det lige risikoen er..


Skæve eksistenser fanger mit
blik og mit sind.

Meget symbolsk for mit sind, så fanges jeg ofte af skæve eksistenser langt mere end “normale” mennesker, der er altid en spændende historie bag. Sådan er det også med mit øje, hvad de to billeder af bolværket meget godt illusterer. Et langt lige bolværk er jo ikke særligt spændende, men når det som dette slår et stort sving ud i fjorden, så fanger det mit øje og fortæller sin helt egen historie..


Et  farverigt hul til fjorden

På den her tid af året ligger havnen næsten helt stille hen, alle de store skibe til Grønland er sendt afsted med et hav af containere som skal forsyne det lille samfund deroppe med fornødenheder det næste lange stykke tid..


Sandsuger rør


Lang række af togvogne

Jeg fik et par timer til at gå på den måde, fjorden var helt blik og alle fuglene sad passive på overfladen. Det ligger et kraftvarmeværk på den anden side er kulfyret, og der steg en lang søjle af røg mod himlen.


Vendsysselværket

Hvilken herlig måde at bruge en eftermiddag på, ren energi til hjernen… Det er nu sent søndag eftermiddag, Frederik er lige kommet forbi, vi skal se kampen mellem AaB og Fck og hygge lidt efterfølgende med en herrestor herrebøf..


Solnedgang over Sdr. Tranders

Jeg nåede at få solnedgangen med herhjemme, jeg kan godt li det lidt diffuse lys..


White rose on black

Related Posts with Thumbnails

Om Forfatteren

Lidt af det hele, og mest af alt... Jeg er som du kan se af mine indlæg, et tænkende menneske, nyder at leve og være til på godt og ondt. Jeg reflekterer meget over de ting der sker i mit liv, og har brug for at udtrykke mine tanker. Hjemmesiden hér er mit værktøj til dette formål.

2 Svar til “ Sig nærmer sig tiden.. ”

  1. hyggelig at læse din indlæg . du får meget ud af fotografere

    men det nogle mærkelige ting engang imllem . vi glæder os forresten til i kommer til jul .

    hilsen herfra mor

  2. AV!! Får ondt i munden af at læse dit indlæg. Godt du havde en stille søndag til at komme dig….
    Flotte billeder!

Send En KommentarDu kan bruge disse XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>